2012-06-06 22:32:05
Φωτογραφία για Η υπερχρεωμένη ΔΕΗ (και ο πακτωλός μισθών και χορηγιών σε διοίκηση και ΓΕΝΟΠ) [ΒΙΝΤΕΟ]
Τι κι αν ακόμη δεν έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις για όλους όσοι τα τελευταία χρόνια είχαν σε ΓΕΝΟΠ και Διοίκηση της ΔΕΗ στήσει πάρτι με... καταρράκτες ευρώ, όπως αποκάλυψε το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης. Κανείς δεν προφυλακίστηκε. Παρόλα αυτά, ο Οργανισμός, αυτή τη στιγμή κινδυνεύει να κηρύξει στάση πληρωμών Η υπερχρεωμένη ΔΕΗ δε μπορεί να βρει τα λεφτά για να πληρώσει τις συνεργαζόμενες υπηρεσίες της και τις ΑΠΕ.

Για αυτό το λόγο η επιχείρηση, θα αναγκαστεί να προβεί σε διακοπές ρεύματος μέσα στο καλοκαίρι στην προσπάθειά της να εξοικονομήσει ενέργεια.

Οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί των νοικοκυριών και τα χρέη του κράτους στη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ δημιουργούν πρόβλημα τόσο στην ίδια την υπηρεσία όσο και στα παρακλάδια της καθώς η ΔΕΗ αδυνατεί να τα πληρώσει.

Τη στιγμή που από τα ταμεία της ΔΕΗ λείπουν 1,7 δις ευρώ, εκείνη με τη σειρά της χρωστάει 320 εκατομμύρια στον ΛΑΗΓΕ. Ο ΛΑΗΓΕ, που οφείλει συνολικά 187 εκ ευρώ έχει κηρύξει στάση πληρωμών. Παράλληλα απλήρωτοι μένουν και άλλοι συνεργάτες του οργανισμού.
planet-greece
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ