2012-06-06 22:36:59
Φωτογραφία για Μεγάλη επιχείρηση κατά της μαφίας
Ευρεία επιχείρηση των καραμπινιέρι βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί, με στόχο την Καμόρρα, την μαφία της Νάπολης και της Καζέρτα. Η εισαγγελία της Νάπολης, εξέδωσε σαράντα επτά εντάλματα συλλήψεως κατά μελών και στενών συνεργατών της μαφιόζικής οικογένειας Μαλλάρντο.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η δικαιοσύνη κατάφερε να μπλοκάρει τα σχέδια αναδιοργάνωσης της μαφιόζικής αυτής φατρίας, που είχε δημιουργήσει συμμαχία με άλλες ισχυρές φατρίες της Καμόρρα, όπως εκείνη των Καζαλέζι και των Ριτσιάρντι, με στόχο την σύσταση «διευθυντηρίου της παρανομίας».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διέρρευσαν από την εισαγγελία, είχαν δημιουργήσει κοινό ταμείο, με ανταλλαγή όπλων, που χρησίμευαν και για εκβιασμούς σε βάρος ιδιοκτητών εμπορικών καταστημάτων. Όπως συμβαίνει συχνά στην περιφέρεια της Καμπανίας, με πρωτεύουσα την Νάπολη, οι Μαλλάρντο ήταν κάτοχοι και σημαντικού ποσοστού μετοχών ενός γνωστού εμπορικού κέντρου, που τους χρησίμευε για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ενώ ετοιμάζονταν να πυρπολήσουν επιχείρηση εμπόρου που αρνιόταν να τους καταβάλει τον υποχρεωτικό δασμό προστασίας.

Στις πρώτες κατασχέσεις των καραμπινιέρων, και εξακόσια εκατομμύρια ευρώ που οι Μαλλάρντο σκόπευαν να επενδύσουν άμεσα σε νέες οικοδομικές δραστηριότητες στην ιταλική πρωτεύουσα.
24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ