2018-09-23 17:56:10
Φωτογραφία για ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Είδε ένα στικάκι καρφωμένο στον τοίχο - Όταν το ένωσε στο pc δεν φαντάζεστε τι βρήκε μέσα... [photos]
Υπάρχει ένα νέο είδος κυνήγι θησαυρού που λαμβάνει χώρα σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου. Απλά πρέπει να ξέρετε τι ψάχνατε.Δεν είναι θαμμένος ο θησαυρός σε κάποιο νησί στην μέση του πουθενά αλλά βρίσκεται παντού γύρω μας.

Επίσης υπάρχει άλλη μία διαφορά με το κλασσικό κυνήγι θησαυρού: τα σεντούκια θησαυρού είναι usb φλασάκια κρυμμένα σε κοινή θέα, και ο χρυσός είναι τα αρχεία που βρίσκονται μέσα στα φλασάκια.

Τα φλασάκια αυτά υπάρχουν κρυμμένα μέσα τοίχους καθώς και σε άλλες επιφάνειες γύρο γύρο στον κοσμο.

Το κάθε φλασάκι είναι ένα offline δίκτυο ανταλλαγής και μοιράσματος αρχείων, οπού οι χρήστες του είναι ανώνυμοι και λάτρεις της περιπέτειας.

Το μόνο που χρειάζεται κάποιος για να συμμετάσχει είναι μία συσκευή στην οποία μπορεί να συνδεθεί ένα usb φλασάκι. Κάποιος καλλιτέχνης, ονόματι Aram Bartholl, τοποθετεί τα φλασάκια μέσα σε αυτά είναι ένα αρχείο “readme.txt” που εξηγεί πώς λειτουργεί το όλο project.

Η έδρα του Bartholl είναι το Βερολίνο και εκεί ξεκίνησε πριν από περίπου πέντε χρόνια να τοποθετεί κρυμμένα φλασάκια και από τότε έχει δει και άλλους να αναπαράγουν το έργο του.

Η γέφυρα με τα “λουκέτα της αγάπης” (Pont des Arts), Παρίσι
Παρίσι
Tromaktiko
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ