2018-09-24 07:06:17
Φωτογραφία για Μορέλια, μια από τις ομορφότερες πόλεις του Μεξικού
Βρίσκεται 300 χιλιόμετρα δυτικά της πρωτεύουσας...Η αποικιακή πόλη Μορέλια, ιδρύθηκε το 1541 με το ισπανικό όνομα Βαγιαδολίδ, και είναι χτισμένη στην κοιλάδα του Guayangareo.

Η πόλη αποτελεί ένα υπαίθριο μουσείο και από το 1991 εντάσσεται στα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco.

Η πλατεία Ζόκαλο φιλοξενεί τον εντυπωσιακό Καθεδρικό ναό που χρονολογείται από το 1744. Κάθε Σάββατο βράδυ ο ναός στεφανώνεται με μια γιρλάντα από βεγγαλικά που πυρπολούν το νυχτερινό ουρανό ενώ ορχήστρες κλασικής μουσικής γεμίζουν την πλατεία με μελωδίες.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το μουσείο ορχιδέας, την εκκλησία της Παναγίας της Guadalupe, το ανάκτορο Κλαβιχέρο και το τοπικό κέντρο χειροτεχνίας.

Ο επισκέπτης μπορεί να ανακαλύψει την πόλη, περπατώντας τη λεωφόρο Madero μέχρι το υδραγωγείο της πόλης και την πλατεία Las Tarrascas με το άγαλμα των τριών γυμνόστηθων ιθαγενών που κρατούν ένα πανέρι με φρούτα.

Ακόμη, θα δει από κοντά το έφιππο άγαλμα του ήρωα της ανεξαρτησίας Jose-Maria Morelos και την Plaza del Carmen, με την ομώνυμη εκκλησία και τη δροσερή κρήνη.

Η πόλη γιορτάζει κάθε χρόνο την 1η και 2η ημέρα του Νοέμβρη, τη Dia de los Muertos, τη γιορτή δηλαδή των νεκρών της Λατινικής Αμερικής. Οι κάτοικοι τοποθετούν στα σπίτια τους μικρούς βωμούς, έτσι ώστε να μπορούν οι ψυχές των αγαπημένων τους να επιστρέφουν για λίγες ημέρες στη γη και να τους επισκέπτονται.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ