2018-09-24 12:30:19
Φωτογραφία για Δείτε το χειρότερο χρώμα στον κόσμο! [photos]
Έρευνα για να προσδιορίσουν το ασχημότερο χρώμα στον κόσμο πραγματοποίησαν ερευνητές  Στόχος της έρευνας, η οποία διήρκησε τρεις μήνες και έγινε για λογαριασμό της αυστραλιανής κυβέρνησης, ήταν να εντοπίσει το χρώμα εκείνο που γεννά τις πιο αρνητικές αντιδράσεις, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί στα πακέτα τσιγάρων αποθαρρύνοντας το κάπνισμα. Στις επτά επιμέρους έρευνες συμμετείχαν πάνω από 1.000 καπνιστές, οι οποίοι τελικά έχρισαν «βασιλιά» των άσχημων χρωμάτων το opaque couché, ένα πρασινοκαφέ χρώμα που έχει τον κωδικό 448C στην κλίμακα της Pantone.

Ανάμεσα στους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησαν για το μουντό αυτό χρώμα οι ερωτηθέντες ήταν «πένθιμο», «βρώμικο», «αηδιαστικό» και «σαπισμένο», γεγονός που οδήγησε την αυστραλιανή κυβέρνηση να το επιλέξει χωρίς δεύτερη σκέψη για τα πακέτα των τσιγάρων στη χώρα της. Με τα πρώτα στοιχεία στην Αυστραλία να δείχνουν σημαντική μείωση των πωλήσεων τσιγάρων από την εποχή που βγήκε στα ράφια στη νέα συσκευασία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιρλανδία και η Γαλλία αποφάσισαν να ακολουθήσουν το συγκεκριμένο παράδειγμα.

Έτσι, στις νέες συσκευασίες που προβλέπει η νομοθεσία την οποία ψήφισαν πρόσφατα οι τρεις χώρες για τον περιορισμό του καπνίσματος φιγουράρει ξανά το Pantone 448C.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ