2018-09-24 17:06:20
Φωτογραφία για Ko Panyi: Ένα εξωτικό πλωτό ψαροχώρι
Σε προστατευμένο κόλπο στη νότια Ταϊλάνδη, κάτω από τη σκιά ενός τεράστιου, σχεδόν κάθετου βράχου ασβεστόλιθου, βρίσκεται το χωριό Κο Πανιί (Ko Panyi).

Η θάλασσα εκεί είναι ρηχή και ήρεμη επιτρέποντας στους ψαράδες να φτιάξουν τα σπίτια τους, τα οποία στηρίζονται πάνω σε ξύλινους πασσάλους, για να είναι ασφαλή από την άνοδο της στάθμης του νερού.

Στο Ko Panyi ζουν περισσότερες από 300 οικογένειες, περίπου 1.500 άνθρωποι, που όλοι είναι απόγονοι του Τοχ Μπαντού (Toh Baboo), της οικογένειας και των φίλων του, οι οποίοι απέπλευσαν από την Ινδονησία και εγκαταστάθηκαν εκεί πριν από 200 χρόνια.

Τότε οι ξένοι δεν είχαν το δικαίωμα να κατέχουν γη στην Ταϊλάνδη, οπότε ο Toh Baboo και δύο άλλες οικογένειες έχτισαν σπίτια πάνω σε πασσάλους στον κόλπο.

Κατά τη διάρκεια των αιώνων το χωριό μεγάλωσε σε μέγεθος και πλούτο. Τώρα υπάρχει ένα σχολείο, ένα τζαμί, ένα κέντρο υγείας, πολλά μικρά καταστήματα αναμνηστικών, μια χούφτα μεγάλων εστιατορίων, ακόμη και ένα πλωτό ποδοσφαιρικό γήπεδο.

Η ζωή στο Ko Panyi περιστρέφεται γύρω από την αλιεία, αλλά από τα τελευταία χρόνια ο τουρισμός παρέχει στους κατοίκους μια πρόσθετη πηγή εισοδήματος.

Σήμερα, οι μισοί ντόπιοι εξυπηρετούν την τουριστική βιομηχανία, και οι άλλοι μισοί είναι ακόμα ψαράδες.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ