2018-09-25 14:32:03
Φωτογραφία για Δικηγόρος συγγενών θυμάτων στο Μάτι: Δεν είναι νόμιμο το αίτημα της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου που καθυστερεί την έρευνα
Αντώνης Φούσας : Οι εισαγγελείς πρωτοδικών είναι οι μόνοι αρμόδιοι για να ασκήσουν

διώξεις και δεν παίρνουν από κανέναν εντολές. Κανείς δεν έχει αρμοδιότητα να παρέμβει

Κατηγορηματικός ότι δεν είναι νόμιμο το αίτημα της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, να συμπεριληφθεί στη δικογραφία για τις φωτιές στο Μάτι πόρισμα της επιθεωρήτριας δημόσιας διοίκησης εμφανίστηκε  ο δικηγόρος συγγενών των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς Αντώνης Φούσας.

«Οι εισαγγελείς πρωτοδικών είναι οι μόνοι αρμόδιοι για να ασκήσουν διώξεις και δεν παίρνουν από κανέναν εντολές. Κανείς δεν έχει αρμοδιότητα να παρέμβει» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φούσας.

Παράλληλα διευκρίνισε ότι η έκθεση της επιθεωρήτριας δημόσιας διοίκησης «θα ασχοληθεί με τα τυχόν πειθαρχικά παραπτώματα. Η ποινική έρευνα είναι τελείως άσχετη με αυτό».

Παρόλα αυτά σημείωσε ότι «στην πράξη δεν είναι εύκολο (σ.σ. για τους εισαγγελείς που διεξάγουν την έρευνα) να την αγνοήσουν (σ.σ. την παραγγελία της κυρίας Δημητρίου).


«Δεν ξέρω αν φρενάρουν την έρευνα, ξέρω ότι θα καθυστερήσει πολύ» συμπλήρωσε ο κ. Φούσας υπογραμμίζοντας ότι «αν έγινε η παραγγελία αυτή, δεν είναι νόμιμο, είναι απαράδεκτο και θα προβώ σε ενέργειες στην εισαγγελέα για να ανακληθεί αυτό το έγγραφο».

Παράλληλα επισήμανε και «το μεγάλο ζήτημα ότι ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών φεύγει γιατί λήγει η θητεία του και ο αντικαταστάτης του θα χρειαστεί χρόνο να ενημερωθεί για τη δικογραφία».

«Οι συγγενείς των θυμάτων της φωτιάς στο Μάτι κυρίως ενδιαφέρονται για την ηθική δικαίωση και να υπάρξουν καταδίκες για όσους έκαναν παραλείψεις που χάθηκαν 99 ζωές και αυτό είναι πολύ σοβαρό και δεν πρέπει να καθυστερήσει η υπόθεση» ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του ο κ. Φούσας».
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ