2018-09-25 18:20:37
Φωτογραφία για Ο Αρβανίτης για τη νέα του σειρά στον ΑΝΤ1...
Χθες ,στις 23.00, έκανε πρεμιέρα στον ΑΝΤ1 το αστυνομικό σίριαλ του Αρβανίτη, ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΠΑΘΟΣ. Ο σκηνοθέτης μιλά για το νέο του βήμα,αποκαλύπτοντας για το είδος αυτό Ποιο είναι το ενδιαφέρον σε αυτό το τηλεοπτικό είδος;  

«Υπάρχει κάτι που έχω εξυπηρετήσει πάρα πολύ καιρό, το δραματοποιημένο κομμάτι. Έχω μάθει να πλάθω χαρακτήρες και πολλοί από αυτούς ήταν άνθρωποι που συναντούσα δίπλα μου. Τώρα κάνω κάτι που θα μπορούσε κάποιος να χαρακτηρίσει συνέχεια: παίρνω πραγματικές ιστορίες -πολλές φορές όχι μόνο μία- και αναλύω βαθιά τι συμβαίνει σε αυτούς τους χαρακτήρες που από το πάθος οδεύουν στο έγκλημα. Αυτή η μετάβαση ενός ανθρώπου από ένα πάθος -κυρίως ερωτικό στον πρώτο κύκλο- προς το έγκλημα, σε κάποιες περιπτώσεις είναι ευθεία και σε κάποιες τεθλασμένη».

Μελετώντας όλα αυτά τι σας έχει εντυπωσιάσει;  

«Το ότι πρόκειται για πρόσωπα, όπως λέμε πολλές φορές, υπεράνω υποψίας
. Συχνά έχουμε την εντύπωση ότι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν προβλήματα, έχουν προδιάθεση να γίνουν δολοφόνοι. Αυτό που συναντάς συχνά είναι ότι προδιάθεση δεν υπάρχει, απλώς τα γεγονότα τα ίδια είναι αυτά που βγάζουν τον άνθρωπο από την πραγματικότητα του και του ξυπνάνε το ένστικτο. Σύμφωνα με στατιστικές έρευνες άνθρωποι που είναι πολύ μορφωμένοι ρέπουν πολύ λιγότερο στο έγκλημα από ό,τι αυτοί που δεν είναι» .

Άρα το έγκλημα έχει ταξική προέλευση;  

«Όχι, ακριβώς, αλλά οι έρευνες δείχνουν ότι οι πιο μορφωμένοι έχουν μικρότερη συμμετοχή στην εγκληματικότητα. Από την άλλη, το πάθος δεν έχει τοξικότητα και η διαχείρισή του οδηγεί στο έγκλημα. Έτσι δημιουργείται η παθογένεια και του ανθρώπου να ξεπεράσει τα όριά του και να κάνει πράξεις τις οποίες όταν σκεφτεί υστερόχρονα τις περισσότερες φορές μετανιώνει και απορεί αν τις έκανε. Υπάρχουν παραδείγματα στη σειρά διαφορετικής διαχείρισης, καθώς δεν θα δούμε δύο ίδιες ιστορίες ως προς τη σύνθεση προβλήματος και χαρακτήρων».

Αυτά δήλωσε ο δημιουργός μιλώντας στο 7 Μέρες tv.

http://www.tvnea.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ