2018-09-25 21:51:14
Φωτογραφία για 5 κολπάκια που θα κάνουν τον καφέ σας ακόμα πιο απολαυστικό
Καφές το πρωί, καφές όταν βγαίνουμε με τους φίλους, καφές όταν δουλεύουμε, καφές και όταν περνάμε μια ξεκούραστη ημέρα στο σπίτι Είναι ένα απολαυστικό και αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής των περισσοτέρων από εμάς.

Μην πετάτε τον καφέ που περίσσεψε από την καφετιέρα σας

Αν έτυχε να φτιάξετε λίγο παραπάνω καφέ από αυτό που χρειαζόσασταν, μην χύσετε το περίσσευμα στον νεροχύτη. Βάλτε το σε μια παγοθήκη και κρατήστε το στην κατάψυξη. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα παγάκια την επόμενη φορά που θα φτιάξετε έναν κρύο καφέ ή ακόμα και να τα ρίξετε μέσα σε ένα ποτήρι γάλα για έναν γρήγορο iced latte.

Δώστε μια διαφορετική νότα

Αν αλέθετε μόνοι σας τους κόκκους καφέ πριν τους βάλετε στην καφετιέρα, δοκιμάστε να αλέσετε μαζί τους μια μικρή ράβδο κανέλας ή λίγο ξύσμα πορτοκαλιού. Εναλλακτικά μπορείτε να αναμίξετε τον ήδη αλεσμένο καφέ με λίγη κανέλα σε σκόνη (ή το καρύκευμα της προτίμησής σας), πριν τον βάλετε στο φίλτρο της καφετιέρας.


Βρέξτε το φίλτρο της καφετιέρας

Αν χρησιμοποιείτε χάρτινα φίλτρα για να φτιάξετε γαλλικό καφέ, οι ειδικοί συνιστούν, πριν τα βάλετε στην καφετιέρα, να τα βρέχετε με λίγο ζεστό νερό. Είναι ένα μικρό και γρήγορο τρικ που θα δώσει πλουσιότερο άρωμα και γεύση στον φρέσκο καφέ σας.

Διατηρήστε τον καφέ ζεστό για περισσότερο

Ένα κόλπο που μπορείτε να κάνετε για να διατηρήσετε τον καφέ σας ζεστό για περισσότερη ώρα, είναι να ζεστάνετε την άδεια κούπα στον φούρνο μικροκυμάτων για ένα λεπτό, πριν ρίξετε μέσα τον αγαπημένο σας καφέ. Μπορείτε ακόμη να φτιάξετε και ζεστό αφρόγαλα για να γαρνίρετε τον καφέ σας, χτυπώντας λίγο γάλα που έχετε ζεστάνει στα μικροκύματα με ένα μίξερ για φραπέ.

Προσθέστε μια κουταλιά βούτυρο στον καφέ σας

Μπορεί να ακούγεται περίεργο, κι όμως είναι μια συνήθεια που έχει αρχίσει να γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής. Το βούτυρο δίνει μια κρεμώδη υφή στον καφέ, ενώ ταυτόχρονα, τα λιπαρά που περιέχει κάνουν το σώμα να μεταβολίζει την καφεΐνη με πιο αργούς ρυθμούς, και, κατά συνέπεια, την επίδρασή της να διαρκεί περισσότερο χρόνο.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ