2018-09-26 00:21:12
Φωτογραφία για Τελικά οι υδατάνθρακες μας βοηθούν να ζήσουμε περισσότερο;
Έχουμε ακούσει όλοι ότι οι υδατάνθρακες όταν καταναλώνονται σε μεγάλη ποσότητα δεν κάνουν καλό, ότι εάν θέλουμε να χάσουμε κιλά, θα πρέπει να μην τα συμπεριλάβουμε στη διατροφή μας, αλλά τώρα η καλύτερη έρευνα ever μας δίνει τη δικαιολογία να καταναλώνουμε υδατάνθρακες για έναν πολύ σημαντικό λόγο.

Ποια είναι η δικαιολογία για να καταναλώνουμε υδατάνθρακες; Σύμφωνα με μια νέα έρευνα οι υδατάνθρακες μας βοηθούν να ζήσουμε περισσότερο! Κι αν αυτός δεν είναι ένας σημαντικός λόγος, τότε δεν ξέρουμε τι άλλο είναι.

Φυσικά, η έρευνα αναφέρεται στους «καλούς» υδατάνθρακες όπως τα δημητριακά ολικής αλέσεως, τους ξηρούς καρπούς κτλ., για να μη νομίζεις δηλαδή ότι μπορείς να καταναλώνεις άφοβα pizza και ζυμαρικά επειδή θα σε βοηθήσουν να ζήσεις περισσότερο. Όχι, κάτι τέτοιο δυστυχώς δεν ισχύει.

Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο The Lancet Public Health, η οποία εξέτασε τις διατροφικές συνήθειες περισσότερων από 447.000 ατόμων ανά τον κόσμο, το να μη συμπεριλάβουμε τους υδατάνθρακες στη διατροφή μας, μπορεί να μας βοηθήσει στην απώλεια βάρους, αλλά έχει ένα σημαντικό μακροπρόθεσμο μειονέκτημα.


Μετά από μια 25ετή παρακολούθηση, οι συμμετέχοντες που κατανάλωναν λιγότερη ποσότητα υδατανθράκων, παρουσίασαν υψηλότερο κίνδυνο θανάτου.

Απ’ την άλλη πλευρά, μια 22ετή μελέτη που δημοσιεύτηκε στο PLOS Medicine και εξέτασε 470.000 Ευρωπαίους πολίτες, υποστήριξε ότι όσοι έτρωγαν περισσότερα χόρτα, όσπρια, λαχανικά και καρύδια ζούσαν περισσότερο κι ήταν λιγότερο πιθανό να προσβληθούν από διαβήτη ή καρκίνο.

Τα ίδια αποτελέσματα υποστήριξε και μια μελέτη στην Κίνα, η οποία ανέφερε ότι οι φυτικές τροφές είναι περισσότερο ωφέλιμες για την υγεία.

Τέλος, εάν μπερδεύτηκες με όλα αυτά, το πραγματικό μυστικό για να ζουν οι άνθρωποι περισσότερα χρόνια, σύμφωνα με τις τρεις μελέτες, είναι η κατανάλωση με μέτρο τροφίμων απ’ όλες τις ομάδες της διατροφικής αλυσίδας.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ