2018-09-26 01:12:15
Φωτογραφία για Κίνα: Ρεκόρ παραγωγής καρπουζιών από ένα μόνο φυτό
Νέο παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες σημειώθηκε στην Κίνα, όπου μία εταιρεία γεωργικής τεχνολογίας κατάφερε να παράγει 131 τεράστια καρπούζια από ένα μόνο φυτό.

Κάθε καρπούζι ζυγίζει κατά μέσο όρο 10 κιλά και ολόκληρη η παρτίδα πήρε μόνο 90 ημέρες για να ωριμάσει μετά την αρχική φύτευση.

Το εντυπωσιακό κατόρθωμα μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην αντιμετώπιση έλλειψης τροφίμων στο μέλλον.

Το φυτό δημιουργήθηκε από την εταιρεία τεχνολογικής έρευνας σποροφύτων Ζενγκζού, μια κινεζική εταιρεία γεωργικής τεχνολογίας, η οποία έδωσε στο φυτό την κωδική ονομασία «Tianlong 1508».

Τα συμβατικά φυτά καρπουζιού παράγουν μόνο μεταξύ ενός και τεσσάρων φρούτων.

Η ερευνητική ομάδα φρόντισε ώστε το Tianlong 1508 να λαμβάνει μια ημερήσια δόση νερού ελεγχόμενης θερμοκρασίας αναμειγμένου με λίπασμα, καθώς και να μην μπλέκονται τα κλαδιά του.

Η δουλειά απέδωσε καρπούς και κάθε ένα από τα 131 καρπούζια επέζησαν και αναπτύχθηκαν για συγκομιδή.


Τα καρπούζια είχαν βάρος μεταξύ 5 και 19 κιλών, μια αξιοσημείωτη επιτυχία για μόλις 90 ημέρες ανάπτυξης.

Ακόμη η εταιρεία δεν κάνει λόγο για την εμπορευματοποίηση του νέου φυτού, αλλά οι προοπτικές του εγχειρήματος σε μεγάλη κλίμακα είναι εξαιρετικές, σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της πείνας σε όλο τον κόσμο.

Εξάλλου, πρόσφατη έρευνα αποκάλυψε ότι ο χυμός του δημοφιλούς καλοκαιρινού φρούτου περιέχει μια σχετικά υψηλή συγκέντρωση ευθέως ζυμώσιμων σακχάρων, τα οποία μπορούν να αποτελέσουν μία πολύτιμη πηγή βιοκαυσίμων, λόγω της ευκολίας με την οποία μπορούν να υποστούν ζύμωση σε αιθανόλη.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ