2018-09-26 07:11:15
Φωτογραφία για 5 πράγματα που σας κουράζουν όταν βρίσκεστε σπίτι
Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί αισθάνεστε περισσότερο τεμπέληδες και κουρασμένοι όταν βρίσκεστε στο σπίτι; Λοιπόν, ένα από αυτά τα πέντε πράγματα στο σπίτι σας μπορεί να είναι ο πρωτεργάτης της τεμπελιάς σας.

Η ακαταστασία σας

Δεν πρέπει να υπάρχει καμία διαφωνία στο να παραδεχτείτε ότι είναι πιο εύκολο να αφήσετε το σπίτι σας ακατάστατο από το να το κρατήσετε τακτοποιημένο. Αλλά, θα εκπλαγείτε αν μάθετε ότι ένα γεμάτο σπίτι μπορεί να είναι μια οπτική και ψυχική προβολή. Μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε κουρασμένοι και αγανακτισμένοι. Σύμφωνα με μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Νευροεπιστημών του Πανεπιστημίου του Princeton, ένα ακατάστατο, βρώμικο και ανοργάνωτο περιβάλλον θέτει σε υψηλό κίνδυνο πρόκλησης ψυχικού στρες και εξάντληση στους ανθρώπους που ζουν σε αυτό.

Τα χρώματα στους τοίχους

Σύμφωνα με την ψυχολογία των χρωμάτων, τα χρώματα που χρησιμοποιείτε για να διακοσμήσετε το σπίτι σας μπορούν να επηρεάσουν τη συναισθηματική σας ευεξία
. Το χρώμα δεν είναι μόνο κάτι που ενισχύει την ομορφιά του σπιτιού σας, αλλά λειτουργεί και ως εργαλείο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να επηρεάσει τα συναισθήματα και τη συμπεριφορά σας. Σύμφωνα με μια έρευνα, υπάρχει ένας συσχετισμός μεταξύ του χρώματος των τοίχων του υπνοδωματίου σας και του ύπνου σας. Οι άνθρωποι με μπλε δωμάτια πιστεύεται ότι παίρνουν τον καλύτερο βραδινό ύπνο σε σύγκριση με εκείνους που έχουν διαφορετικά χρώματα στο υπνοδωμάτιό τους. Επίσης, είναι καλύτερο να αποφύγετε μωβ στο υπνοδωμάτιο, καθώς μπορεί να μειώσει τις νυχτερινές ώρες ύπνου, κάνοντας σας να νιώθετε κουρασμένος το πρωί.

Η τηλεόρασή σας

Η τηλεόρασή σας εκπέμπει μπλε μήκη κύματος που καταστέλλουν την παραγωγή μιας χημικής ουσίας που ονομάζεται μελατονίνη στον εγκέφαλο. Αυτή η χημική ουσία είναι γνωστό ότι σας κάνει να αισθάνεστε κουρασμένοι και σας βοηθά να κοιμηθείτε. Η έλλειψη μπορεί να σημαίνει ότι είναι πιο πιθανό να έχετε διαταραχή ύπνου, κάνοντάς σας να αισθάνεστε κουρασμένοι την επόμενη μέρα.

Η καφετιέρα σας

Η καφετιέρα σας σίγουρα σας εξυπηρετεί τον καλύτερο τρόπο για να ξεκινήσετε τα πρωινά σας, αλλά το ίδιο μπορεί να είναι ο λόγος της έλλειψης ύπνου σας. Η καφεΐνη, που υπάρχει στον καφέ, λειτουργεί ως διεγερτικό που ενισχύει την ενέργεια. Ωστόσο, μπορεί επίσης να σας κάνει να αισθανθείτε ακόμα πιο κουρασμένος (και το χειρότερο: να έχετε νεύρα), ειδικά αν καταναλώνετε καφέ μετά το δείπνο. Έτσι, αποφύγετε τις κούπες καφέ μετά το δείπνο εάν θέλετε να αποφύγετε την απώλεια ύπνου και την κόπωση.

Αιθέρια έλαια

Η μυρωδιά των αιθέριων ελαίων, συμπεριλαμβανομένης της λεβάντας, προκαλεί ένα χαλαρωτικό συναίσθημα γαλήνης, αλλά το ίδιο συναίσθημα μπορεί να μετατραπεί σε κόπωση. Οι ψυχολόγοι στο πανεπιστήμιο Wesleyan παρατήρησαν ότι οι άνθρωποι που χρησιμοποιούσαν εκχυλίσματα λεβάντας πριν πάνε για ύπνο κοιμούνταν όμορφα χωρίς πολλές διακοπές. Ωστόσο, το ίδιο άρωμα μπορεί να σας κάνει να νιώθετε τεμπέλης ή κουρασμένος αν το μυρίζετε το πρωί ή κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ