2018-09-26 14:30:16
Φωτογραφία για Προκάλεσε μποτιλιάρισμα και έφαγε πρόστιμο - Ο λόγος; Απλά απίστευτος...
Πρόστιμο 92 τουρκικές λίρες (28 ευρώ) πληρώνουν οι οδηγοί που σταματούν για να βγάλουν selfies στην γέφυρα Οσμάν Γκαζί, στην θάλασσα του Μαρμαρά. Η γέφυρα, μήκους 1,5 χλμ. χρειάστηκε πέντε χρόνια για να κατασκευαστεί, κόστισε 1,3 δισ. δολάρια και είναι η τέταρτη μεγαλύτερη κρεμαστή γέφυρα στον κόσμο.

Τα εγκαίνια της γέφυρας Οσμάν Γκαζί έγιναν στις 30 Ιουνίου και τώρα που τελείωσε το Ραμαζάνι την διασχίζουν εκατοντάδες οδηγοί που πηγαίνουν διακοπές στις δυτικές επαρχίες της χώρας. Ενώ όμως η κρεμαστή γέφυρα μειώνει δραστικά την απόσταση των 540 χιλιομέτρων από την Κωνσταντινούπολη στην Σμύρνη με αποτέλεσμα το ταξίδι των δέκα ωρών να μειώνεται κατά τρεις με τέσσερις ώρες, έχει παρατηρηθεί μεγάλο μποτιλιάρισμα.

Ο λόγος είναι ότι παρά τις προειδοποιήσεις των υπευθύνων για την κυκλοφορία της γέφυρας ότι απαγορεύεται η στάση και το παρκάρισμα η πλειοψηφία των οδηγών σταματά για να θαυμάσει την θέα και να βγάλει selfies. Έτσι οι αρχές επιβάλλουν πρόστιμο ύψους 92 τουρκικών λιρών, ώστε να εξομαλυνθεί η κυκλοφορία και επισημαίνουν ότι: «τα πρόστιμα επιβάλλονται στους οδηγούς που παρκάρουν η σταματούν χωρίς να υπάρχει ανάγκη και χωρίς να λαμβάνουν τις απαραίτητες προφυλάξεις».

Η κρεμαστή γέφυρα Οσμάν Γκαζί εγκαινιάστηκε στις 30 Ιουνίου από τον Τούρκο πρόεδρο.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ