2018-09-26 16:53:55
Φωτογραφία για Υπό …κατεδάφιση το θέατρο Σοφία Βέμπο της Βούλας
Το σοκ της καταστροφής του Ιουλίου στην Ανατολική Αττική και η ανάγκη της κυβέρνησης να επιδείξει γρήγορα αντανακλαστικά οδήγησε από ό,τι αποδεικνύεται σε βεβιασμένες αποφάσεις.

Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με τίτλο «Επείγοντα μέτρα για την εκτέλεση πράξεων κατεδάφισης και την αποκατάσταση ζημιών από τις πυρκαγιές της 23ης και 24ης Ιουλίου 2018» που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ στις 10 Αυγούστου 2018 προκαλεί ήδη πονοκεφάλους σε πολλούς Δήμους, μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Κι αυτό διότι στα πρωτόκολλα κατεδάφισης των οποίων η εκτέλεση επισπεύσθηκε περιλαμβάνουν κτίσματα και κατασκευές μεγάλης σημασίας.

Εντός των ορίων του Δήμου 3Β τέτοια κτίσματα είναι το ανοιχτό δημοτικό θέατρο «Σοφία Βέμπο» στη Βούλα, σκάλες πρόσβασης στην παραλία στη Βούλα και τη Βάρκιζα, καθώς και τοιχία αντιστήριξης σε όλο το μήκος της παραλιακής λεωφόρου.

Το θέμα έθιξε ο δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 29 Αυγούστου, ενώ για τη διευθέτηση των προβλημάτων είχε συνάντηση στη Διεύθυνση Διαχείρισης Αιγιαλών του υπουργείου Οικονομικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναζητείται η κατάλληλη φόρμουλα ώστε τα χρήσιμα ακίνητα για τον Δήμο, να επισκευαστούν, να νομιμοποιηθούν και έτσι να γλυτώσουν την κατεδάφιση.

Μια μικτή επιτροπή από εκπροσώπους των υπουργείων Εσωτερικών, Οικονομικών και Περιβάλλοντος, μαζί με εκπρόσωπο της Περιφέρειας Αττικής θα κρίνει ποια από τα προς κατεδάφιση ακίνητα πρέπει να διατηρηθούν.

Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος δηλώνει αισιόδοξος ότι οι δημόσιου ενδιαφέροντος κατασκευές, όπως το Θέατρο Βέμπο αλλά και οι κατασκευές που συγκρατούν την παραλιακή μακριά από τη διάβρωση της θάλασσας.

Μεγάλος κατάλογος

Τα εντός αιγιαλού πρωτόκολλα κατεδάφισης για αυθαίρετα κτίσματα αφορούν παραλιακά καταστήματα και ακτές (εξέδρες, δάπεδα, παρτέρια, πεζοδρόμια, σκάλες, μπαρ, μάντρες, πέργκολες κ.λπ.) σε Βούλα, Βουλιαγμένη, Καβούρι και Βάρκιζα, ολόκληρο το θέατρο «Βέμπο» εμβαδού 777 τετραγωνικών, αλλά και κατασκευές στη νήσο Υδρούσα.

Ενδιαφέρον όμως παρουσιάζουν και τα 70 αυθαίρετα κτίσματα ιδιωτών εντός του Δήμου για τα οποία υπάρχει απόφαση κατεδάφισης και βρίσκονται στις περιοχές Κόρμπι και Λαθούριζα Βάρης, Τάσσιανη και Φασκομηλιά Βουλιαγμένης, Ψαράδικα Βάρκιζας και αλλού.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ