2018-09-26 16:53:55
Φωτογραφία για Ασυνήθιστες χρήσεις του lip balm που πιθανώς δεν έχετε σκεφτεί ποτέ
Η χρήση ενός lip balm είναι συχνή ή και καθημερινή για πολλούς από εμάς που αντιμετωπίζουμε σκασμένα χείλη. Έχετε σκεφτεί όμως πού αλλού μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε; Δείτε παρακάτω μερικές ασυνήθιστες περιπτώσεις στις οποίες ένα lip balm μπορεί να σας βοηθήσει Απαλύνετε τις γρατζουνιές

Οι γρατζουνιές από χαρτί, τα κοψίματα από ξυραφάκι και οι παρανυχίδες είναι όλοι μικροί τραυματισμοί που μερικές φορές πονούν περισσότερο από ό,τι θα περίμενε κανείς.

Αυτά τα μικροσκοπικά κοψίματα πονάνε τόσο, επειδή δεν βγάζουν αρκετό αίμα για να σχηματίσουν έναν θρόμβο που μπορεί να προστατεύσει την πληγή και να την βοηθήσει να θεραπευτεί.

Την επόμενη φορά που θα σας συμβεί, απλά βάλτε λίγο lip balm και θα νιώσετε κάποια ανακούφιση σχεδόν αμέσως.

Το κερί στο lip balm θα σφραγίσει το τραύμα και θα εμποδίσει την είσοδο αέρα, ώστε να αισθανθείτε λιγότερο πόνο και ερεθισμό.


Απλά θυμηθείτε να χρησιμοποιήσετε lip balm χωρίς άρωμα και γεύση.

Δαμάστε τα μαλλιά που πετάνε

Όλοι έχουμε τις κακές μέρες μαλλιών. Είναι ακόμη χειρότερο όταν γενικά τα μαλλιά μας είναι στρωμένα και οι μικρές τρίχες αρνούνται να κάτσουν με τις υπόλοιπες.

Μπορείτε να τιθασεύσετε αυτά τα μαλλιά περνώντας τα δάχτυλά σας από ένα lip balm και τρίβοντάς τα.

Μπορείτε επίσης να βάλετε λίγο lip balm σε μια οδοντόβουρτσα και να το χρησιμοποιήσετε για να εξομαλύνετε τις άκρες των μαλλιών σας.

Εάν έχετε …αχαλίνωτα φρύδια, το ίδιο τέχνασμα λειτουργεί σχεδόν όπως και τα ακριβά gel.

Ανακουφίστε μια ερεθισμένη μύτη

Το δέρμα γύρω από τη μύτη είναι πραγματικά ευαίσθητο, οπότε ερεθίζεται εύκολα όταν φυσάτε ή  σκουπίζετε συχνά τη μύτη σας λόγω γρίπης ή αλλεργίας.

Μπορείτε να ανακουφιστείτε εφαρμόζοντας στην περιοχή lip balm χωρίς άρωμα.

Πλύντε τα χέρια σας και χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας για να τοποθετήσετε το προϊόν στο δέρμα σας.

Αποφύγετε τη χρήση του lip balm απευθείας στο δέρμα σας, επειδή διατρέχετε τον κίνδυνο εξάπλωσης μικροβίων στο υπόλοιπο προϊόν.

Ενυδατώστε τα πετσάκια των νυχιών σας

Εάν τα πετσάκια ή ακόμα και οι άκρες των δαχτύλων σας αρχίζουν να ξεραίνονται και δεν έχετε κρέμα διαθέσιμη, απλά βάλτε lip balm.

Χάρη στις ενυδατικές του ιδιότητες, το δέρμα σας θα μαλακώσει και θα επανέλθει στο φυσιολογικό.

Τρίψτε μια γενναιόδωρη ποσότητα στις ξηρές και σκασμένες περιοχές πριν πάτε για ύπνο και θα παρατηρήσετε κάποια βελτίωση την επόμενη μέρα.

Αφαιρέστε τα υπολείμματα αυτοκόλλητων

Δεν εκνευρίζεστε όταν αφαιρείτε ένα αυτοκόλλητο και αφήνει πίσω αυτό το ενοχλητικό υπόλειμμα; Είναι κάτι που συμβαίνει συχνά και το τρίψιμο συνήθως δεν βοηθά καθόλου.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να απαλλαγείτε από αυτό το κατάλοιπο, αλλά το lip balm είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς.

Εφαρμόστε ένα στρώμα από lip balm στην περιοχή, περιμένετε τουλάχιστον 10 λεπτά και στη συνέχεια σκουπίστε το με ένα στεγνό πανί ή χαρτοπετσέτα.

Σταματήστε τη φαγούρα από τσιμπήματα εντόμων

Το ξύσιμο ενός τσιμπήματος μόνο χειρότερο το κάνει, έτσι οτιδήποτε μπορεί να μας ανακουφίσει εκτιμάται ιδιαίτερα.

Το lip balm λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζει τα μικρά κοψίματα.

Η εφαρμογή lip balm σε ένα τσίμπημα θα σας φέρει ανακούφιση, διότι σταματά τον αέρα από το να ερεθίζει την πληγείσα περιοχή.

Ξεθολώστε τα γυαλιά σας

Όσοι φορούν γυαλιά γνωρίζουν πόσο ενοχλητικό είναι το ότι θολώνουν οι φακοί κάθε φορά που εισέρχονται σε ιδιαίτερα θερμό ή κρύο χώρο.

Αν αυτό συμβαίνει και σε εσάς, μπορείτε να το σταματήσετε εφαρμόζοντας lip balm στους φακούς των γυαλιών σας, και στη συνέχεια γυαλίζοντάς τους με ένα μαλακό πανί.

“Σφραγίστε” το άρωμά σας

Ένα τέχνασμα για να κάνετε τη μυρωδιά του αρώματός σας να διαρκεί περισσότερο είναι να τρίψετε λίγο lip balm στα σημεία παλμού σας, όπως τους καρπούς σας και πίσω από τα αυτιά σας, και στη συνέχεια να ψεκάστε το άρωμα πάνω του.

Το lip balm θα απορροφήσει το άρωμα και θα το κρατήσει περισσότερο απ’ ότι θα έκανε το δέρμα σας φυσικά.

Γυαλίστε τα παπούτσια σας

Δεν χρειάζεται να ξοδέψετε χρήματα για ακριβά γυαλιστικά παπουτσιών. Το lip balm κάνει εξαιρετική δουλειά στο να κρατά τα παπούτσια σας λαμπερά και καινούργια.

Απλά τρίψτε λίγο προϊόν στα παπούτσια σας, και στη συνέχεια τρίψτε τα με ένα στεγνό πανί.

Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, σκουπίστε τα παπούτσια σας πολύ καλά με ένα υγρό πανί για να απαλλαγείτε από κάθε βρωμιά προτού αρχίσετε να τα γυαλίζετε.

Κρατήστε τα κορδόνια σας δεμένα

Τα λυμένα κορδόνια είναι ενοχλητικά και επικίνδυνα. Αν τα κορδόνια σας λύνονται συχνά, μπορείτε να βεβαιωθείτε ότι θα παραμένουν δεμένα τρίβοντάς τα με lip balm.

Το κερί στο lip balm θα δημιουργήσει αρκετή τριβή για να σταματήσει τα κορδόνια από το να λύνονται.

Αποφύγετε τις φουσκάλες

Το lip balm  είναι πραγματικά χρήσιμο όταν πρόκειται για προβλήματα παπουτσιών, καθώς αποτρέπει και το να σχηματιστούν στα πόδια σας φουσκάλες.

Οι φουσκάλες δεν συμβαίνουν μόνο επειδή το παπούτσι σας είναι σφιχτό, μπορούν επίσης να σχηματιστούν όταν υπάρχει τριβή ανάμεσα στο δέρμα σας μετά από μεγάλες περιόδους ορθοστασίας ή περπατήματος.

Για να ελαχιστοποιήσετε αυτή την τριβή, εφαρμόστε ένα στρώμα lip balm στην περιοχή που μπορεί να ερεθιστεί.

Καθαρίστε μουτζούρες μάσκαρας

Ακόμα κι αν έχετε πολύ σταθερά χέρια, δεν είναι απίθανο να κάνετε λάθη κατά την εφαρμογή μάσκαρας ή eyeliner.

Αν έχετε μουτζούρες στο ήδη μακιγιαρισμένο πρόσωπο σας, μπορείτε απλά να βάλετε λίγο lip balm στην άκρη μιας μπατονέτας και να τις σβήσετε.

Το καλό είναι ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το αν θα αφαιρεθεί το concealer ή η βάση που έχετε ήδη ξοδέψει χρόνο να εφαρμόσετε.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ