2018-09-27 00:52:21
Φωτογραφία για Το ναυτικό της Κίνας άρχισε τις προσλήψεις για πιλότους μαχητικών
«Αν θέλεις να πετάξεις με μαχητικό από ένα αεροπλανοφόρο τότε το Ναυτικό της Κίνας (People’s Liberation Army Navy /PLAN) θέλει να μιλήσει μαζί σου».. Αυτό είναι το βασικό σύσνθημα της διαφημιστικής εκστρατείας που ξεκίνησε στην Κίνα προς αναζήτηση του κατάλληλου προσωπικού που επιδιώκεται να στρατολογηθεί άμεσα, ώστε να καλύψει τις άμεσες πιεστικές ανάγκες επάνδρωσης μαχητικών αεροσκαφών.

Το μεγαλύτερο ναυπηγείο της Κίνας αποκάλυψε «κατά λάθος» τα μελλοντικά σχέδια του Κινέζικου Ναυτικού

Η διαφημιστική καμπάνια για τη στρατολόγηση νέων έχει αναπτυχθεί σε 23 επαρχίες της αχανούς ασιατικής χώρας, ώστε να βρεθούν αυτοί που θέλουν (και μπορούν) να ακολουθήσουν καρριέρα ιπτάμενου στο Ναυτικό της Κίνας. Η αναζήτηση γίνεται ανάμεσα σε ηλικίες 16-19 ετών, με τους επιλαχόντες να λαμβάνουν υποτροφία 4ετούς φοίτησης σε κολλέγιο όπως ακριβώς συμβάινει και με τους υποψήφιους χειριστές που υπηρετούν στη Κινεζική Αεροπορία.


H Κίνα ένα βήμα πριν την ναυπήγηση και πυρηνοκίνητου αεροπλανοφόρου

Έμφαση δίνεται και στη διαδικασία εκπαίδευσης η οποία αναδιαμορφώνεται προκειμένου να μετατοπιστεί από επιχειρήσεις ξηράς σε επιχειρήσεις από καταστρώματα αεροπλανοφόρων, καθώς οι απαιτήσεις είναι πολύ μεγαλύτερες.

Οι δόκιμοι χειριστές του Ναυτικού θα εκπαιδευτούν σταδιακά ώστε να προετοιμαστούν τόσο σε θεωρητικό επίπεδο όσο και σε πτητικό με τη διεξαγωγή πτητικής εκπαίδευσης κατά τη διάρκεια της 4ετούς φοίτησης τους.

Γιατί η Κίνα ναυπηγεί αεροπλανοφόρα εφάμιλλα των αμερικανικών;

Στο 4ο έτος όσοι αποφοιτήσουν θα λάβουν πτυχίο μηχανολογίας και θα τους απονεμηθεί ο βαθμός του υποσμηναγού. Στη συνέχεια θα παρακολουθήσουν το προκεχωρημένο-επιχειρησιακό στάδιο σε εκπαιδευτικά τζέτ – με ανάλογη προαγωγή σε βαθμό – προτού μετατεθούν σε Μοίρες μαχητικών. 

Σημειώνεται οτι το Ναυτικό της Κίνας έχει διαφορετικές πρακτικές σε σχέση με το Αμερικανικό Ναυτικό αλλά η αίγλη για όσους ονειρεύονται μια καριέρα πιλότου μαχητικού σε αεροπλανοφόρα, είναι ακριβώς η ίδια. Στην περίπτωση της Κίνας βέβαια οι νέοι χειριστές αντίθετα με τους Αμερικανούς συναδέλφους τους που πετάνε με Super Hornet θα καταλήξουν να πετάνε το J-15, το οποίο αποτελεί εξέλιξη του Su-33 με εγχώριας κατασκευής ραντάρ, οπλικά συστήματα και κινητήρες.

Το δεύτερο κινεζικό αεροπλανοφόρο αναχώρησε για δοκιμές
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ