2018-09-27 00:55:16
Φωτογραφία για Άνοιξε το Taxisnet για τροποποιητικές δηλώσεις λόγω αναδρομικών του 2016
Διαθέσιμη είναι στο Taxisnet η δυνατότητα υποβολής τροποποιητικής δήλωσης λόγω αναδρομικών φορολογικού έτους 2016, όπως φαίνεται και παρακάτω στην εικόνα:

Ωστόσο η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής Ε1 για το 2017 (εισοδήματα 2016) αφορά μόνον όσους έχουν λάβει αναδρομικά και μόνον εφόσον έχουν σταλεί στοιχεία ηλεκτρονικής πληροφόρησης στην ΑΑΔΕ.

Σε διαφορετική περίπτωση δεν εμφανίζεται στην οθόνη η σχετική επιλογή υποβολής τροποποιητικής δήλωσης 2016 και ο υπόχρεος θα πρέπει να υποβάλλει στη ΔΟΥ.

Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με την ΠΟΛ. 1068/2018 «Τύπος και περιεχόμενο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων φορολογικού έτους 2017, των λοιπών εντύπων και των δικαιολογητικών εγγράφων που συνυποβάλλονται με αυτή» για τις τροποποιητικές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος που υποβάλλονται από μισθωτούς ή συνταξιούχους με αναδρομικά μισθών ή συντάξεων προηγουμένων ετών, αμοιβών ιατρών του ΕΣΥ από απογευματινά ιατρεία νοσοκομείων του ΕΣΥ, αυτές παραλαμβάνονται χωρίς πρόστιμα και τόκους μέχρι το τέλος του φορολογικού έτους στο οποίο εκδόθηκαν κατά περίπτωση, οι βεβαιώσεις αποδοχών ή συντάξεων.


Οι παραπάνω δηλώσεις υποβάλλονται αποκλειστικά χειρόγραφα στην Δ.Ο.Υ εκτός των δηλώσεων που αφορούν αναδρομικές αποδοχές ή συντάξεις, οι οποίες για το φορολογικό έτος 2015 και εφεξής υποβάλλονται ηλεκτρονικά. Ο φόρος που προσδιορίζεται από τις δηλώσεις αυτές καταβάλλεται σύμφωνα με την παρ. 6 του άρθρου 67 του ΚΦΕ μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του πρώτου μήνα του επόμενου έτους, ενώ αν η πράξη προσδιορισμού φόρου εκδοθεί το επόμενο έτος, η καταβολή γίνεται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα από την έκδοση της πράξης προσδιορισμού φόρου.

Σημείωση: Μετά από προφορική επικοινωνία με την Αρμόδια Υπηρεσία, μας ενημέρωσαν ότι για ορισμένα προβλήματα που προέκυψαν κατά την υποβολή θα διορθωθούν τις επόμενες ημέρες.

(ΠΗΓΗ: e-forologia.gr)
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ