2018-09-27 01:03:17
Φωτογραφία για Η επίδραση της σοκολάτας στον εγκέφαλο ξεκινά από την πρώτη δαγκωματιά!
Η σοκολάτα έχει πολλά οφέλη σε σώμα και μυαλό Τα οφέλη της μαύρης σοκολάτας συγκεκριμένα ξεκινούν αμέσως μόλις δαγκώσετε την πρώτη μπουκιά.

Έχουν γίνει έρευνες όπου μετρήθηκε η ανταπόκριση του εγκεφάλου κάποιου που κατανάλωσε μισή από μια κανονική πλακέτα σοκολάτας, ή 48 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας με 70% κακάο.

Τα πρώτα σημάδια ανταπόκρισης του εγκεφάλου φάνηκαν από την πρώτη δαγκωματιά, καθώς τα χημικά συστατικά του εγκεφάλου, όπως η σεροτονίνη και η ντοπαμίνη, αυξήθηκαν με την κατανάλωση της σοκολάτας και το αποτέλεσμα είναι η καλύτερη διάθεση, καθώς το κακάο απορροφάται στο κυκλοφορικό, προσφέροντάς μας ευχαρίστηση.

Σύμφωνα με τη διαιτολόγο Carol Aguirre, η σοκολάτα περιέχει φενιλεθιλαμίνη, μια σύνθετη ουσία που έχει πάρει την ονομασία «φάρμακο της αγάπης» επειδή δημιουργεί δονήσεις στον εγκέφαλο παρόμοιες με αυτές που δημιουργούνται όταν κάποιος είναι ερωτευμένος.


Κάποια είδη σοκολάτας έχουν περισσότερα οφέλη από άλλα.

Η μαύρη σοκολάτα με τουλάχιστον 85% κακάο είναι αυτή που αυξάνει την παραγωγή των ορμονών που βοηθούν στην καλή διάθεση και μειώνει το άγχος και το αίσθημα της κατάθλιψης.

Η λευκή σοκολάτα αυξάνει και αυτή τα επίπεδα ντοπαμίνης στον εγκέφαλο, όμως δεν είναι το ίδιο αποτελεσματική με τη μαύρη.

Η σοκολάτα έχει και μακροπρόθεσμα οφέλη.

Οι φλαβονόλες, οι οποίες διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην αύξηση της διάθεσης βοηθούν και στη μείωσης της φλεγμονής, στο μειωμένο σάκχαρο στο αίμα και στα μειωμένα επίπεδα κακής (LDL) χοληστερόλης.

Ακόμα, διευκολύνει την επικοινωνία των κυττάρων του εγκεφάλου, οδηγώντας σε βελτίωση της συμπεριφοράς και σε καλύτερη μνήμη.

Η κατανάλωση σοκολάτας βελτιώνει τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο, στην καρδιά και στα πνευμόνια και οδηγεί σε χαμηλότερη πίεση όταν καταναλώνεται περιοδικά μέσα στην ημέρα.

Αναστέλλει ακόμη και τα πεπτικά ένζυμα, τα οποία μπορεί να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους και στη μείωση της επιθυμίας για φαγητό.

Η μαύρη σοκολάτα διαφέρει από τις άλλες επειδή περιέχει ελάχιστη πρόσθετη ζάχαρη. Αυτό σημαίνει ότι συνολικά έχει καλύτερη θρεπτική αξία χάρη στα αντιοξειδωτικά που βρίσκονται στο κακάο.

Αυτή η ισχυρή πηγή αντιοξειδωτικών είναι πολύ επωφελής και για το δέρμα!
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ