2018-09-27 11:12:59
Φωτογραφία για Αποκάλυψη από τη δικηγόρο της οικογένειας Κωστόπουλου: Οι αστυνομικοί έφτιαξαν στοχευμένη δικογραφία με ψευδή στοιχεία κατά του θύματος και δεν έγραψαν ούτε λέξη για το λιντσάρισμα - Αν δεν υπήρχε βίντεο θα ήταν σαν μην έγινε ποτέ! (ΒΙΝΤΕΟ)
Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη και για το ρόλο της αστυνομίας στην υπόθεση του τραγικού θανάτου του 33χρονου Ζακ Κωστόπουλου έπειτα από τον άγριο ξυλοδαρμό του στο κοσμηματοπωλείο της Ομόνοιας, ο οποίος για τους αστυνομικούς, που συνέταξαν την δικογραφία, δεν είχε γίνει ποτέ Στοιχεία που καταδεικνύουν ότι αν δεν υπήρχε το βίντεο που πάγωσε το πανελλήνιο με το άγριο λιντσάρισμα του 33χρονου Ζακ Κωστόπουλου θα ήταν σαν μην είχε γίνει ποτέ!

Όπως ανέφερε η δικηγόρος στο documentonews.gr και στο omniatv.com: «Στα έγγραφα της δικογραφίας που σχηματίστηκε από τους αστυνομικούς για την ασύλληπτη αυτή υπόθεση και διαβιβάστηκε στον Εισαγγελέα και από εκεί στον Ανακριτή, δεν καταγράφεται πουθενά το περιστατικό της κτηνώδους ομαδικής επίθεσης που δέχτηκε ο τραγικός Ζακ.

Είναι μια δικογραφία, όπως αποκαλύπτει και καταγγέλλει η συνήγορος της οικογένειας του Ζακ, Άννυ Παπαρρούσου, στοχευμένη αποκλειστικά πάνω στον νεκρό!


Αναφέρονται δηλαδή σε αυτήν τα... αδικήματα που κατά την αστυνομία διέπραξε ο ίδιος ο νεκρός Ζακ Κωστόπουλος.

Αναφέρεται, επισημαίνει η κ. Παπαρρούσου, ότι αποπειράθηκε να ληστέψει το κοσμηματοπωλείο, ότι αντιστάθηκε κατά την απόπειρα σύλληψης του από την αστυνομία και ότι τους επιτέθηκε με ένα κομμένο γυαλί. Και έτερον ουδέν για όσα φρικτά διέπραξαν σε βάρος του οι... αγανακτισμένοι πολίτες.

Ακόμα και στο δελτίο του ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ που κλήθηκε στο σημείο γίνεται λόγος, όπως μας ανέφερε η συνήγορος, για κλήση για... μαχαίρωμα! Ο άτυχος Ζακ, όταν πλέον τον έβαλαν στο ασθενοφόρο για να διακομιστεί στο Νοσοκομείο δεν ανέπνεε και είχε απώλεια συνείδησης.

Μάλιστα ο χώρος δεν αποκλείστηκε και άφησαν τον κοσμηματοπώλη ακόμα και να σκουπίσει και να καθαρίσει το σημείο.

Όσο για το υπάρχον οπτικό υλικό, και με δεδομένο ότι κάποιοι αμφισβητούν ακόμα και τα εξόφθαλμα, η οικογένεια του θύματος έχει απευθυνθεί σε εξειδικευμένο ψηφιακό αναλυτή για να αποδειχθεί πέραν πάσης αμφιβολίας τι συνέβη τις μοιραίες για το παιδί τους στιγμές.

Όπως ανέφερε η δικηγόρος της οικογένειας:

«Από τη μελέτη της δικογραφίας είμαι σε θέση να σας πω ότι δεν καταγράφεται πουθενά το περιστατικό αυτό της άσκησης ακραίας βίας, σε κανένα σημείο της δικογραφίας. Η αιτία που αναφέρει η δικογραφία για το ΕΚΑΒ που προσήλθε για να δώσει τις πρώτες βοήθειες στον Ζακ Κωστόπουλο, ήταν «μαχαίρωμα». Αυτή ήταν η αιτιολογία που παρασχέθηκε στο ΕΚΑΒ. Πρέπει να σας πω ότι ο άνθρωπος έφτασε νεκρός στον Ευαγγελισμό, δεμένος με χειροπέδες.

Και ότι στη δικογραφία αυτή υπάρχουν πολύ σημαντικές ελλείψεις, όπως καταρχήν από μαρτυρίες: όλους αυτούς τους συγκεντρωθέντες που βλέπουμε στο βίντεο, δεν έχουμε την τύχη να έχουμε τις μαρτυρικές τους καταθέσεις. Δεν υπάρχουν εκθέσεις έρευνας, οι οποίες να έχουν γίνει μέσα στο κατάστημα. Όπως καταθέτει ο καταστηματάρχης, η πόρτα του καταστήματος ήταν ανοιχτή, δεν παραβιάστηκε δηλαδή από τον θανόντα. Και γενικώς δεν υπήρξε καμία μέριμνα της αστυνομίας να καταγράψει και να περισυλλέξει οποιοδήποτε στοιχείο που υπήρξε, μετά το συμβάν. Αν δεν υπήρχε αυτό το οπτικό υλικό, η δικογραφία ενδεχομένως να έκλεινε έτσι. Δεν θα είχε καταγραφεί καμία άσκηση βίας από τον οποιονδήποτε.

Η ανάκριση είναι ανοιχτή, το βιντεοληπτικό υλικό επεξεργάζεται ένας ειδικός πραγματογνώμονας για τα ηλεκτρονικά πειστήρια και θα καταθέσει και στον ανακριτή. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι οι οποίοι ήταν μάρτυρες στο περιστατικό, δεν έχουν βρεθεί δεν έχουν κληθεί να καταθέσουν και υπάρχουν και άνθρωποι οι οποίοι έπαιξαν κι ένα ρόλο στο περιστατικό, με μία επιπλέον άσκηση βίας, κατά το στάδιο όπου ο θανών Ζακ Κωστόπουλος δεν ήταν σε καμία θέση να αντιδράσει».

ΒΙΝΤΕΟ
eviazoom
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ