2012-06-07 07:11:02
Φωτογραφία για Πυκνά σύννεφα πάνω από την Κύπρο, «βλέπει» η Le Soir
Σύμφωνα με το δημοσίευμα το ερώτημα για το αν η Κύπρος θα προσφύγει για οικονομική βοήθεια στους ευρωπαίους εταίρους... ''γίνεται όλο και πιο συχνό, ενώ οι δηλώσεις του Εκπροσώπου Τύπου της Κυπριακής κυβέρνησης ότι πρόκειται για πολύ πιθανό σενάριο ώστε να μπορέσει να σταθεροποιηθεί το τραπεζικό σύστημα της χώρας, έδωσαν περαιτέρω τροφή για σχόλια".

Όπως αναφέρει η Le Soir, σύμφωνα με Κύπριο διπλωμάτη η συγκεκριμένη εξέλιξη δεν θα μπορούσε να έρθει σε χειρότερη στιγμή καθώς την 1η Ιουλίου η Κύπρος αναλαμβάνει την Προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Η κυπριακή κυβέρνηση πρέπει να βρει, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Le Soir, 1.8 δις ευρώ μέχρι τις 30 Ιουνίου, για την ανακεφαλοποίηση της Marfin Bank, τη δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας η οποία είχε και τη μεγαλύτερη έκθεση στο ελληνικό χρέος.

Ωστόσο το να προστρέξει η Κύπρος στο μηχανισμό στήριξης όπως έχει κάνει η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία θα ήταν μεγάλο πλήγμα για τη φήμη και τη διεθνή εικόνα της Κυπριακής Δημοκρατίας λίγες μέρες μόνο πριν την ανάληψη της Προεδρίας.


Λίγες εναλλακτικές λύσεις έχει ωστόσο η Κύπρος, συνεχίζει η Le Soir.

Τότε ίσως από τους Κινέζους; Η Κίνα έχει επιδείξει κατά καιρούς το έντονο ενδιαφέρον της για το νησί της Αφροδίτης.

Καταλήγοντας, η εφημερίδα σχολιάζει ότι, παρόλα αυτά, οι Κύπριοι ετοιμάζονται πυρετωδώς για την ανάληψη της Προεδρίας και υποστηρίζουν ότι είναι καλά προετοιμασμένοι. ''Mπορεί να είμαστε μικροί, όμως θα κάνουμε πολλά'', δήλωσε ένας Κύπριος διπλωμάτης.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ποια Ευρώπη;
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ποια Ευρώπη;
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ