2018-09-29 02:06:19
Φωτογραφία για Πρώην μηχανικός της Apple μήνυσε την εταιρεία λόγω της δυνατότητας Βρείτε το iPhone
Ένας πρώην υπάλληλος της Apple που εργάστηκε στο χαρακτηριστικό γνώρισμα της εφαρμογής Find iPhone ζήτησε από την εταιρεία να αναγκάσει να αναγνωρίσει το ρόλο του ως εφευρέτη και να καταβάλει αποζημίωση για την άδικη απόλυση το 2014, σύμφωνα με το Cult of Mac.

Ο μηχανικός Darren Eastman θέλει να συμπεριληφθεί το όνομά του σε πέντε διπλώματα ευρεσιτεχνίας της Apple σχετικά με το χαρακτηριστικό "Βρείτε το iPhone". Σύμφωνα με τον ίδιο, η ιδέα να δημιουργηθεί μια παρόμοια λειτουργία ήρθε σε αυτόν το 2008, όταν έχασε το iPhone του. Ο Steve Jobs το χαρακτήρισε ως "θανατηφόρα ιδέα", παρόλο που ο αντιπρόεδρος μάρκετινγκ της Apple πρότεινε τότε ότι οι πελάτες θα την μισούσαν και θα υπολόγιζαν ότι η Apple τους κατασκοπεύει.

Ωστόσο, ο Eastman συνέχισε να αναπτύσσει το Find iPhone. Το χαρακτηριστικό αυτό εισήχθη το 2010. Αργότερα κατοχυρώθηκε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, αν και ο μηχανικός δεν αναφέρθηκε ως ένας από τους εφευρέτες.


Σύμφωνα με τον Eastman, ο Steve Jobs τον υποσχέθηκε το 2009 ότι μπορεί "να εργάζεται πάντα για την Apple και να υπάρχει πάντα δουλειά γι 'αυτόν". Ωστόσο, μετά την αποχώρηση του Jobs, όλα άλλαξαν.

Ο Eastman λέει ότι πολλοί ταλαντούχοι εργαζόμενοι που έχουν δώσει μέρος της ζωής τους στην Apple είναι πλέον παρωχημένοι. Ο μηχανικός αντιμετώπισε προβλήματα με τον διευθυντή του και το 2014 απολύθηκε από την Apple. Ως λόγος, που υποδείχθηκε ηταν για μη επαγγελματισμό και ανεπαρκής επικοινωνία. Ο Eastman ισχυρίζεται ότι υπήρξε διάκριση. Ζητά την επιστροφή 735 μετοχών της Apple, οι οποίες, σύμφωνα με τον ίδιο, έχουν δικαίωμα, για 326.400 δολάρια σε αποζημίωση, 32.640 δολάρια σε τόκους και 5.000 δολάρια για να πληρώσουν τον δικηγόρο.
argonaytis-iphone
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ