2012-06-07 08:32:05
Φωτογραφία για VIDEO: Εξερευνήστε το βυθό με ένα iPad
Σίγουρα ένα iPad μπορεί να έχει πάρα πολλές χρήσεις. Δύσκολα όμως θα πίστευε κανείς ότι θα μπορούσε να το αξιοποιήσει για να κάνει βόλτες στο θαλάσσιο βυθό. Παρόλα αυτά ακόμη και αυτό είναι δυνατό για τη δημοφιλή συσκευή της Apple.

Μέχρι στιγμής, τα υποβρύχια γυρίσματα απαιτούσαν επαγγελματικές ομάδες δυτών και ακριβό εξοπλισμό καμερών. Ωστόσο, με ένα νέο υποβρύχιο ρομπότ, ελεγχόμενο από το iPad, αυτή η διαδικασία θα είναι πλέον παιχνιδάκι.

Το Aquabotix Hydroview τραβάει βίντεο σε Full HD ανάλυση και επιτρέπει στους χρήστες του να απολαμβάνουν υποβρύχια πλάνα από την οθόνη του iPad τους. Λειτουργεί με μπαταρίες και είναι συμβατό τόσο με το iPad, όσο και με άλλα smartphones και Windows υπολογιστές. Οι διαστάσεις του είναι 37x48x17 εκατοστά και ζυγίζει τέσσερα κιλά.

Η τιμή του υπολογίζεται στα 4.000 δολάρια, και διαθέτει LED φωτισμό, ταξιδεύει με ταχύτητα πέντε κόμβων προς τα εμπρός και έναν κόμβο προς τα πίσω, ενώ μπορεί να τραβήξει βίντεο μέχρι και σε βάθος 45 μέτρων. Επιπλέον, στέλνει πληροφορίες στο iPad σχετικά με τις συνθήκες του νερού.
24wro
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ