2018-09-30 12:13:54
Φωτογραφία για Μακεδονικό: Η νέα φάση - Του Κωνσταντίνου Τζέκη
Σχεδόν το σύνολο των Ελλήνων δυσφόρησε όταν ανακοινώθηκαν οι παράμετροι της Συνθήκης των Πρεσπών για το πρόβλημα της ονομασίας των Σκοπίων. Όχι όμως για τους  γνωρίζοντες τις

λεπτομέρειες και την ιστορία που προηγήθηκε της Συνθήκης.

Όλη η οικουμένη πλην ελαχίστων κρατών όπως πχ η Κύπρος αποδέχθηκαν και αποκαλούσαν τη ΦΥΡΟΜ Μακεδονία. Ο ΟΗΕ δέχθηκε το Βουλγαρικό γλωσσικό μόρφωμα σαν γλώσσα Μακεδονική.

Σχεδόν όλοι στην οικουμένη είχαν διδαχθεί ότι ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Βούλγαρος. Μπρός σ’ αυτό το τραγικό λάθος κάποια Κυβέρνηση βρίσκονταν στην αγκαλιά του Μορφέα. Αυτή η Κυβέρνηση κλήθηκε να διαπραγματευθεί.

Να διαπραγματευθεί την αβελτηρία όλων των προηγουμένων Κυβερνήσεων που δεν αντέδρασαν στην προπαγάνδα σε βάρος της ιστορίας των Ελλήνων.

Να διαπραγματευθεί όταν προηγούμενη Κυβέρνηση αποδέχθηκε την ονομασία FYROM που εμπεριείχε τον όρο Μακεδονία ανεπιφύλακτα χωρίς ενδοιασμούς ή χωρίς καμία προϋπόθεση.


Να διαπραγματευθεί υπό την πίεση των ισχυρών, ώστε το κρατίδιο αυτό να αποτελέσει βάση Νατοϊκών ή Αμερικανικών συμφερόντων.

Να διαπραγματευθεί υπό την πίεση των γεγονότων, αφού η Τουρκία πατούσε το πόδι της με

χρηματοδοτήσεις και θρησκευτική μουσουλμανική προπαγάνδα.

Έτσι φθάσαμε εδώ που φτάσαμε. Το κρυφό κλειδί της συμφωνίας δεν είναι ούτε το όνομα, ούτε η εθνότητα. Το κρυφό κλειδί είναι η αλληλουχία των γεγονότων. Εξηγούμαι.

Μετά το δημοψήφισμα των Σκοπίων και εφ όσον είναι θετικό, το κρατίδιο αυτό θα μπει στο ΝΑΤΟ και θα αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για την είσοδό του στην ΕΕ. Ανεξάρτητα της βούλησης της Ελλάδας. Θα μπει σαν ΦΥΡΟΜ και όλοι θα το ονομάζουν Μακεδονία.

Αν η Ελλάδα ψηφίσει θετικά θα ονομάζεται Βόρεια Μακεδονία και φυσικά θα σταματήσουν οι αλυτρωτικοί στόχοι των Σκοπίων. Αν πει Όχι τότε η Ελλάδα τα χάνει όλα.

Υπό το πρίσμα αυτό δεν θα ήταν καθόλου δύσκολο σε μια Κυβέρνηση να πραγματοποιήσει ένα Δημοψήφισμα.

Το δίλημμα τότε θα  είναι σοκαριστικό. Εναντίον της συμφωνίας τα χάνουμε όλα. Υπέρ της συμφωνίας διασώζουμε κάτι.

Ας βάλουμε το χέρι στην καρδιά και ας ζητήσουμε δημοψήφισμα. Τότε θα φορτωθούμε όλοι μας την εθνική μειοδοσία. Ας αποφασίσουμε.
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ