2018-10-02 09:32:28
Φωτογραφία για O Έλον Μασκ παραιτείται από πρόεδρος της Tesla
Υποχρεούται επίσης να καταβάλει πρόστιμο ύψους 20 εκατ. δολαρίων ύστερα από μήνυση από την αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για απάτη λόγω ανάρτησης «ψευδών ή παραπλανητικών» μηνυμάτων στο Twitter

Ο Έλον Μασκ θα παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου της Tesla και θα καταβάλει πρόστιμο ύψους 20 εκατομμυρίων δολαρίων ύστερα από μήνυση από την αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για απάτη λόγω ανάρτησης «ψευδών ή παραπλανητικών» μηνυμάτων στο Twitter.

H μήνυση, που υποβλήθηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης, βάζει στο στόχαστρο τον Μασκ για την ανάρτηση που είχε κάνει το καλοκαίρι στο Twitter στην οποία ανέφερε ότι σκέφτεται να ιδιωτικοποιήσει την Tesla με τιμή μετοχής στα 420 δολάρια και ότι έχει εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση για το εγχείρημα αυτό.

«Στην πραγματικότητα και με βάση τα γεγονότα, ο Μασκ δεν είχε καν συζητήσει, πόσω μάλλον επιβεβαιώσει, τους βασικούς όρους της συμφωνίας, συμπεριλαμβανομένου του τιμήματος, με κάποια πιθανή πηγή χρηματοδότησης», αναφέρεται στη μήνυση που κατατέθηκε με την κατηγορία της παραπλάνησης των επενδυτών.

Το αφεντικό της Tesla θα πρέπει πλέον να παραιτηθεί από πρόεδρος της εταιρείας εντός 45 ημερών και δεν επιτρέπεται να επανεκλεγεί σε αυτή την θέση για τρία χρόνια. Η Tesla είναι υποχρεωμένη να ορίσει δύο ανεξάρτητους διευθυντές στο διοικητικό της συμβούλιο.

Η μετοχή τη
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ