2018-10-02 14:08:54
Φωτογραφία για Η ΕΑΚΠ για τη δική 35 στελεχών του ΠΑΜΕ
''Αρωγοί σε αυτή την « εθνική » προσπάθεια, εκτός από τους ξεπουλημένους καρεκλοκένταυρους συνδικαλιστές του κυβερνητικού συνδικαλισμού και όλοι οι μηχανισμοί του κράτους'', αναφέρει η

ΕΑΚΠ.

Στις 2 Οκτώβρη 2018 επαναλαμβάνεται η δίκη των 35 στελεχών του Π.Α.ΜΕ. Πρόκειται για δίωξη εναντίον προέδρων, μελών ΔΣ Ομοσπονδιών, Συνδικάτων, δεκάδων συνδικαλιστικών οργανώσεων, που σέρνονται για μια ακόμη φορά στα δικαστήρια, για την κινητοποίηση που πραγματοποίησαν τον Ιανουάριο του 2013 στο υπουργείο Εργασίας. Προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις προκλητικές δηλώσεις που είχε κάνει ο τότε υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης της Ν.Δ. ότι το ασφαλιστικό σύστημα έχει δομηθεί στις πελατειακές σχέσεις και όχι με τον ιδρώτα, τις κρατήσεις και το αίμα των ασφαλισμένων.

Οδηγούνται στο δικαστήριο ξανά, παρότι ήδη δικάστηκαν και στην προηγούμενη δίκη καταρρίφθηκαν στο σύνολό τους όλες οι κατηγορίες της τότε κυβέρνησης της Ν.Δ.


Τότε ήταν ο Βρούτσης της Ν.Δ. που ήθελε να επιβάλει τους μνημονιακούς νόμους για το ασφαλιστικό, την σφαγή των μισθών και των δικαιωμάτων των ανθρώπων της εργασίας, που παράγουν όλον αυτόν τον πλούτο που καρπώνονται και απολαμβάνουν οι εκπρόσωποι της υγιούς     « εθνοσωτήριας » επιχειρηματικότητας.

Η σημερινή κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ., που έρχεται να εφαρμόσει το νόμο Βρούτση της Ν.Δ. που τότε καταψήφιζε, δεν υιοθέτησε μόνο όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο του νεοφιλελεύθερου « αντίπαλου ». Έκανε κτήμα της και όλες τις « ευγενείς » μεθόδους « εκμάθησης υπακοής » μέσω του δόγματος νόμος και τάξη.

Έτσι λοιπόν για τα ιερά και όσια των εκμεταλλευτών του ελληνικού λαού, επιστρατεύει αστυνομικές δυνάμεις στο πλευρό των εργοδοτών και του εργοδοτικού συνδικαλισμού και τις στέλνει να επέμβουν σε συλλογικές διαδικασίες εργαζομένων, όπως έγινε και με το νόθο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης.

Ένα συνέδριο που θα μείνει στην Ιστορία του εργατικού κινήματος, για το γεγονός ότι εκλεγμένοι εκπρόσωποι των εργαζομένων, υποχρεώθηκαν να περάσουν από αστυνομικό έλεγχο!!

Η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών στέκεται στο πλευρό συνδικαλιστών του Π.Α.ΜΕ. που διώκονται με στημένες και άδικες κατηγορίες και απαιτεί απόσυρση τώρα όλων των κατηγοριών εναντίον των 35 στελεχών του Π.Α.ΜΕ. και να σταματήσει η ποινικοποίηση των αγώνων των εργαζόμενων.

Καλεί επίσης όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των συνάδελφων αστυνομικών, να καταδικάσουν την επεμβατική και απαράδεκτη αποστολή αστυνομικών δυνάμεων σε συλλογικές διαδικασίες εργαζόμενων. Γιατί το μόνο σίγουρο είναι, ότι αυτού του είδους η καταστολή συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, θα εφαρμοστεί πολύ σύντομα και για τους χώρους των σωμάτων ασφάλειας, αν δεν υπάρξει τώρα αλληλεγγύη και συσπείρωση με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, που δίνει την μάχη για τα κεκτημένα της εργατικής τάξης και για το μέλλον των επόμενων γενεών, το μέλλον των παιδιών μας.

Για την Ε.Α.Κ.Π.

Η Εκτελεστική Γραμματεία
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ