2018-10-02 15:26:30
Φωτογραφία για Η Apple έκλεβε μυστικά και τα έστελνε στην Intel
Το σίριαλ της δικαστικής διαμάχης ανάμεσα στις Qualcomm και Apple φαίνεται ότι έχει και νέα επεισόδια μετά και τις νέες καταγγελίες που εκφράστηκαν εναντίον της δεύτερης.Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του αμερικανικού δικτύου CNBC, η Qualcomm προσθέτει νέες κατηγορίες θεωρώντας ότι η Apple απέκτησε μέσω της μεταξύ τους συνεργασίας μια σειρά από εταιρικά μυστικά τα οποία στη συνέχεια προωθούσε στην ανταγωνίστρια Intel ώστε αυτή να βελτιώσει τα δικά της chips. 

Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η Qualcomm σκοπεύει να προσθέσει τα νέα στοιχεία και να τροποποιήσει αναλόγως το κατηγορητήριο εναντίον της Apple στη σχετική αγωγή που έχει υποβληθεί ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο. Πέρυσι, η Qualcomm είχε καταθέσει αγωγή εναντίον της Apple για παραβίαση της μεταξύ τους σύμβασης, λέγοντας ότι ενώ η σύμβαση προέβλεπε ότι η Qualcomm είχε τη δυνατότητα να ελέγξει πώς η Apple χειριζόταν το ιδιόκτητο λογισμικό της, η Apple δεν έδινε την σχετική πρόσβαση. Η Qualcomm ισχυρίστηκε επίσης ότι όταν η Apple ζήτησε από αυτήν πληροφορίες ιδιοκτησίας, η εταιρεία συμπεριέλαβε έναν ανταγωνιστή στις επικοινωνίες αυτές. 


Ωστόσο, αυτή η αγωγή δεν ήταν η πρώτη σύγκρουση μεταξύ των δύο εταιρειών. Είχε προηγηθεί αγωγή της Apple εναντίον της Qualcomm ως μέρος μιας διαφωνίας επί των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας, ενώ και η Qualcomm έχει ασκήσει αγωγή εναντίον της Apple για παραβίαση αδειών ευρεσιτεχνίας. Στα νέα στοιχεία που προσκομίζει η Qualcomm περιλαμβάνεται ηλεκτρονική αλληλογραφία αλλά και πηγαίος κώδικας που αποδεικνύει (σύμφωνα με την εταιρεία) την διαρροή εμπιστευτικών πληροφοριών εκ μέρους της Apple προς την Intel. 

«Ο κώδικας, τα εργαλεία και οι λεπτομέρειες σχεδίασης της τεχνολογίας μόντεμ της Qualcomm, τα οποία αποτελούν τα αντικείμενα αυτής της διαφοράς, αντιπροσωπεύουν τη μεγαλοφυία και τη δουλειά των ειδικών μηχανικών μας. Έχουμε μόνο το κράτος δικαίου για να τους προστατεύσουμε», ήταν η ανακοίνωση που έγινε εκ μέρους της Qualcomm. Να υπενθυμίσουμε ότι, στο πλαίσιο των παραπάνω διαφορών, ήδη από τις αρχές του έτους η Qualcomm έχει ανακοινώσει ότι δεν θα παρέχει chips στην Apple για χρήση στις νεότερες εκδόσεις του iPhone.

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Το gaming smartphone Black Shark 2
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Το gaming smartphone Black Shark 2
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ