2018-10-04 10:21:21
Φωτογραφία για Κίνηση «έκπληξη» με διανομή έκτακτου μερίσματος μέσα στον Δεκέμβριο
Ενώ οι διαπραγματεύσεις για την περικοπή ή την μη περικοπή των συντάξεων φτάνουν στο τέλος τους όπως υποστήριξε στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ολοκληρώσει τις διαβουλεύσεις με τους θεσμούς και για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2018 προκειμένου εκτός από την επιστροφή των αναδρομικών στους ένστολους, να προχωρήσει και στη διανομή έκτακτου μερίσματος μέχρι το τέλος του χρόνου.

Η μέχρι τώρα εκτέλεση του προϋπολογισμού επιτρέπει στο οικονομικό επιτελείο να αισιοδοξεί ότι θα υπάρξει τελικώς κονδύλι προς διάθεση της τάξεως των 900 εκατ. ευρώ προκειμένου να δοθεί μέρισμα αντίστοιχου ύψους με το περυσινό. Οι τελικές συζητήσεις για τον τρόπο διάθεσης του έκτακτου μερίσματος, δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη καθώς αναμένονται τα στοιχεία για την εκτέλεση του προϋπολογισμού κατά τον Σεπτέμβριο που είναι ίσως ο κρισιμότερος μήνας τουλάχιστον σε ότι αφορά στο σκέλος των εσόδων. Θεωρείται όμως πολύ πιθανό ότι και φέτος θα δοθεί έμφαση με την καταβολή ειδικού μερίσματος:


Στις ορεινές περιοχές της χώρας οι κάτοικοι των οποίων θα κληθούν να βάλουν το χέρι στην τσέπη πολύ πιο βαθιά προκειμένου να αντιμετωπίσουν το αυξημένο κόστος για την αγορά πετρελαίου θέρμανσης. Το κόστος ενός λίτρου αναμένεται να κυμανθεί φέτος από το 1,15 ευρώ ανά λίτρο στα φθηνότερα πρατήρια της Αττικής και να φτάσει έως και 1,27-1,28 ευρώ στις νησιωτικές χώρες. Δηλαδή η αύξηση σε σχέση με πέρυσι θα ξεπερνά το 15%.

Στα πέντε νησιά του Αιγαίου που θα χάσουν το ειδικό καθεστώς του ΦΠΑ αν τελικώς υλοποιηθεί η δέσμευση που έχει αναλάβει η κυβέρνηση απέναντι στους θεσμούς για πλήρη κατάργηση του ειδικού καθεστώτος. Η κυβέρνηση εκτιμά ότι θα μπορεί να καλύψει τις όποιες απώλειες των κατοίκων και με το «μεταφορικό ισοδύναμο» αλλά και με ένα ειδικό μέρισμα.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ