2018-10-04 19:05:13
Φωτογραφία για 27 Οκτωβρίου δίνουν το MEGA ...
Σκέψεις για δύο φάσεις πλειστηριασμού-Όλο το ρεπορτάζ

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η έναρξη της διαδικασίας εκκαθάρισης των περιουσιακών στοιχείων του Mega. Συγκεκριμένα, στις 27 Οκτωβρίου έχει προγραμματιστεί η δίκη στο Πρωτοδικείο για τον ορισμό των εκκαθαριστών που θα αναλάβουν τη διαδικασία, η οποία θα οδηγήσει στον πλειστηριασμό.

Οι τράπεζες προτείνουν το σχήμα που έτρεξε την αντίστοιχη διαδικασία στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη. Αυτό σημαίνει ότι οι επικρατέστεροι να οριστούν ειδικοί διαχειριστές είναι η εταιρεία Grand Thornton και το δικηγορικό γραφείο Αγγελίδης και Συνεργάτες. Με βάση το χρονοδιάγραμμα που υπάρχει, εκτιμάται ότι μέχρι τα τέλη του χρόνου θα υπάρξει ιδιοκτήτης τόσο του σήματος όσο και της βιβλιοθήκης του Μεγάλου Καναλιού.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της στήλης, το ενδιαφέρον για τα περιουσιακά στοιχεία του Mega είναι ιδιαίτερα αυξημένο, με τους τρεις από τους πέντε καναλάρχες να έχουν έρθει ήδη σε επαφή με τις τράπεζες, κάνοντας διερευνητικές κρούσεις. Επίσης, φημολογείται ότι, εκτός από τους καναλάρχες, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και δύο επιχειρηματίες, που δεν συμμετείχαν στον πρόσφατο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.


Οι καλά γνωρίζοντες το παρασκήνιο αναφέρουν ότι οι τράπεζες ανέθεσαν στην Grand Thornton να κάνει και μια πρώτη αποτίμηση-εκτίμηση σε σχέση με το τίμημα που θα μπορούσε να αποσπάσουν το σήμα και η βιβλιοθήκη του Mega. Κάτι αντίστοιχο είχε γίνει και στην περίπτωση του ΔΟΛ. Έχοντας ανά χείρας τα σχετικά στοιχεία, οι τράπεζες αναμένουν περίπου 19 εκατ. ευρώ από τα δύο βασικά περιουσιακά στοιχεία.

Γι’ αυτό και προκρίνουν τη σκέψη να υπάρξουν δύο φάσεις στον πλειστηριασμό. Η μία θα αφορά το σήμα και τη βιβλιοθήκη και η δεύτερη τις απαιτήσεις που έχει η Τηλέτυπος. Σε κάθε περίπτωση, εκείνο που αξίζει να σημειωθεί είναι, από τη μία, το αυξημένο ενδιαφέρον και, από την άλλη, η επιθυμία των τραπεζών να τρέξει γρήγορα η διαδικασία.

Parapolitika- Secret

http://www.tvnea.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ