2018-10-04 21:58:17
Φωτογραφία για Συνάντηση των Αστυνομικών Ακαρνανίας με τον ΓΕΠΑΔ Δυτικής Ελλάδας
Διαβάστε την ανακοίνωση τής Ένωσης Ακαρνανίας: Την 01 Οκτωβρίου 2018, πραγματοποιήθηκε εθιμοτυπική συνάντηση στο γραφείο του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής

Ελλάδας, Ταξίαρχο κ. Κωνσταντίνο ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟ.

Στη συζήτηση τέθηκαν υπόψη του κ. Γενικού τα εξής ζητήματα:

Α) Η συγκρότηση μόνιμης Διμοιρίας Υποστήριξης καθώς αποδεδειγμένα απασχολείται τουλάχιστον διακόσιες είκοσι (220) ημέρες ετησίως. Επίσης τονίστηκε ότι δεν γίνεται την προηγούμενη ημέρα να διατάσσεται να συγκροτηθεί η Διμοιρία Υποστήριξης, ιδίως για μέτρα που ήδη είναι γνωστά (π.χ. γήπεδο «ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΥ», Πολυτεχνείο, ενίσχυση Δ.Α. Κέρκυρας κ.τ.λ.). Συνέπεια αυτού, είναι η καταστρατήγηση της εβδομαδιαίας υπηρεσίας και η παραβίαση του Π.Δ. 394/2001, που ορίζει το χρόνο εργασίας των αστυνομικών. Κατόπιν των ανωτέρω προτάθηκε από την ένωσή μας, η ΑΜΕΣΗ συγκρότηση μόνιμης Διμοιρίας Υποστήριξης στη Δ.Α. Ακαρνανίας τουλάχιστον είκοσι πέντε (25) αστυνομικών.


Ο κ. Γενικός απάντησε ότι είναι σύμφωνος στο να συγκροτηθεί η μόνιμη Διμοιρία Υποστήριξης στη Δ.Α. Ακαρνανίας και θα συνηγορήσει στην πρότασή μας.

Β) Όσον αφορά το νεοϊδρυθέν Β’ Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αντιρρίου-Ιωαννίνων, σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 46/2018, κάναμε γνωστό στον κ.Γενικό ότι δεν μπορεί να στελεχωθεί μόνο με μεταθέσεις από αστυνομικούς που υπηρετούν στην Δ.Α. Ακαρνανίας και θα πρέπει να διαταχθούν έκτακτες μεταθέσεις τουλάχιστον δεκαπέντε (15) αστυνομικών από τον πίνακα μεταθέσεων, όπως προβλέπεται από το Π.Δ. 100/2003, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει. Σε διαφορετική περίπτωση η ένωσή μας θα προβεί σε δυναμικές κινητοποιήσεις.

Γ) Αναφέρθηκαν γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί της Δ.Α. Ακαρνανίας, όπως η έλλειψη υλικοτεχνικού εξοπλισμού, απαρχαιωμένων οχημάτων-μοτοσικλετών που είναι επικίνδυνα για τη σωματική ακεραιότητα των συναδέλφων μας. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, είναι η έλλειψη περιπολικού οχήματος στο Α.Τ. Αγρινίου για τη μεταφορά ατόμων που αντιμετωπίζουν ψυχικά προβλήματα κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας (ακούσια νοσηλεία).

Η ένωσή μας θα παρακολουθεί την εξέλιξη των ανωτέρων αιτημάτων και ταυτόχρονα προσπαθεί να επιλύει καθημερινά προβλήματα των συναδέλφων χωρίς τυμπανοκρουσίες.

« Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ »

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ Χρήστος

ΔΙΩΤΗΣ  Νικόλαος
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ