2018-10-06 07:52:53
Φωτογραφία για Ζητούμενα στα τοπικά του Δήμου Ξηρομέρου, η πολιτική να μπει πάλι στο προσκήνιο και η ελεύθερη βούληση των πολιτών, χωρίς τον επηρεασμό του χρήματος. Αναζητούνται υπεύθυνοι πολίτες και όχι «αγορασμένοι» υποψήφιοι και ψηφοφόροι.
Έχουν ανάψειγια τα καλά οι συζητήσεις και οι ζυμώσεις με φόντο τις επικείμενες δημοτικές εκλογές του Μαΐου του 2019. Συνεχώς μαθαίνουμε πληροφορίες για διεργασίες, εκδηλώσεις ενδιαφέροντος, βολιδοσκοπήσεις και συζητήσεις, όμως θα επαναλάβουμεκαι πάλι ότι όλη αυτή η κουβέντα για μας είναι άνευ ουσίας και θα ασχοληθούμε με αυτό το κομμάτι ενημερώνοντας σας, μόνο όταν θα υπάρχουν κάποια οριστικά και επίσημα πράγματα να σας πούμε, γιατί όλα τώρα είναι σε επίπεδο φημών και συζητήσεων.. Όλη αυτή η συζήτηση έχει μεν το ενδιαφέρον και εξάπτει κυρίως την περιέργεια των δημοτών, για κάποιους είναι το αλατοπίπερο των τοπικών μας πολιτικών πραγμάτων, αλλά η εμπειρία είναι πικρή τα προηγούμενα χρόνια για τον τρόπο που διεξάγονται οι εκλογές στον Δήμο Ξηρομέρου, όπου το μόνο που δεν υπάρχει σε όλες αυτές τις ζυμώσεις είναι οι πολιτικές θέσεις και οι προτάσεις και αυτά που κυριαρχούν είναι τα ταξίματα, τα μικρορουσφέτια, οι συμφωνίες, οι προσωπικές κόντρες και αντιπάθειες, η προ διανομή θέσεων και αξιωμάτων, η εμφάνιση σωτήρων, τα ιδιοτελή συμφέροντα, τα μεγάλα σόγια, οι δουλειές και δυστυχώς, το χειρότερο από όλα, το χρήμα, που μας παραπέμπει σε τακτικές του υποκόσμου.


Αν και αυτή την φορά έχουμε την εμφάνιση των ίδιων δυσάρεστων φαινομένων, μη ψάχνετε να βρείτε τα αίτια της κακοδαιμονίας που μαστίζει τον Δήμο μας. Όταν ξεκινάς να χτίσεις ρίχνοντας αυτά τα σαθρά θεμέλια που αναφέραμε παραπάνω, η κατάρρευση και η αποτυχία είναι σίγουρη μετέπειτα.

Η πολιτική στο προσκήνιο και η ελεύθερη βούληση των πολιτών, χωρίς τον επηρεασμό του χρήματος, είναι τα ζητούμενα στο τόπο μας δυστυχώςκαι όσοι κομπάζουν, καμώνονται και κόπτονται δήθεν για το καλό του τόπου, ας τα υπηρετήσουν τα παραπάνω και ας αφήσουν τον κόσμο ελεύθερο να αποφασίσει, να αφήσουν και μία παρακαταθήκη ότι βοήθησαν και αυτοί να σταματήσει αυτό το άρρωστο που γίνεται τόσα χρόνια στο Δήμο μας, που τελικά αυτό είναι η καταδίκη μας και η αιτία των δεινών μας. Αυτό αποτελεί πραγματική παλικαριά και σθένος και όχι ο κουτσαβικισμός και τα δήθεν γενναία λόγια.

Αναζητούνται λοιπόν υπεύθυνοι πολίτες και όχι «αγορασμένοι» υποψήφιοι και ψηφοφόροι, ώστε να επέλθει μια όσον το δυνατόν κανονικότητα στον Δήμο Ξηρομέρου και όχι αυτό το πράγμα που ζούμε χρόνια τώρα, με άθλια φαινόμενα κυρίως στην οικονομική διαχείριση, με την κύρια ευθύνη να βαραίνει τους πολίτες αυτού εδώ του τόπου, που επιλέγουν με τα κριτήρια που προαναφέραμε, με τραγική ειρωνεία να διαμαρτύρομαστε στο τέλος στα καφενεία και στις παρέες για αυτά που ακολουθούν, όταν εμείς οι ίδιοι με τις συμπεριφορές μας τα έχουμε υπηρετήσει όλα αυτά.

Βέβαια υπάρχουν και φωτεινές εξαιρέσεις σε όλα τα παραπάνω και μακάρι ο κόσμος να μπορέσει να διακρίνει αυτές τις εξαιρέσεις και να τις επιβραβεύσει.
mytikaspress
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ