2018-10-07 10:42:51
Φωτογραφία για Με αγωνία περιμένουν οι στρατιωτικοί πότε θα περάσει η τροπολογία για τα παιδιά τους που πάσχουν απο Σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1
Εδώ και πολύ καιρό περιμένουν με αγωνία οι στρατιωτικοί με παιδιά   που έχουν Σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 την πολυπόθητη τροπολογία στο νομοσχέδιο που υποσχέθηκε το Υπουργείο .

Συγκεκριμένα αναφέρουν ότι:

Ο Σακχαρώδης διαβήτης τύπου 1 είναι μια πάθηση στην οποία το πάγκρεας δεν παράγει καθόλου ινσουλίνη . Αυτό σημαίνει ότι ιδιαίτερα στις μικρές ηλικίες η ρύθμιση του σακχάρου γίνεται αποκλειστικά από τους γονείς .Οι συχνές μετρήσεις του αίματος πριν και μετά τα γεύματα είναι απαραίτητη όπως και οι ενέσεις ινσουλίνης οι οποίες είναι απαραίτητες για τη ζωή του παιδιού.Οι μετρήσεις του σακχάρου γίνονται με το τρύπημα το δακτύλων καθόλου το 24ωρο ακόμα και στης 3 τη νύχτα για να μπορέσει να μείνει ελεγχόμενο το σάκχαρο και για αποφυγή υπογλυκαιμιων και υπεργλυκαιμιών.Στην υπογλυκαιμία χρειάζεται συμπλήρωμα τροφής και χυμού σε βαριά υπογλυκαιμία μπορεί και να πέσει σε κόμμα.Σε υψηλές τιμές σακχάρου χρειάζεται ινσουλίνη για να μην πάθει δηλητηρίαση ο οργανισμός .


Με όλα αυτά και με άλλα όπως είναι και η άσκηση απαραίτητη στη διαχείριση του διαβήτη ποσο δύσκολη είναι η ζωή ενός διαβητικού παιδιού και της οικογένειας του.

Ολα αυτά γίνονται για να έχει το παιδί μια καλή ποιότητα ζωής και αργότερα στην ενήλικη ζωή του να δώσει ο Θεός να μην έχει επιπλοκές στα μάτια στα νεφρά στα αγγεία στα πόδια και όπου αλλού προκαλεί ο "ύπουλος"διαβήτης,και με την υπαγωγή στην υπουργική απόφαση θα μπορούσαμε να είμαστε ποιο κοντά στα παιδιά μας που μας έχουν τόσο ανάγκη.

Ας ελπίσουμε ότι ύστερα από τη θετική απάντηση του υπουργείου και του πρώην αναπληρωτή υπουργού κου Κουβέλη θα γίνει πράξη και νόμος που μόνο καλό θα κάνουνε χωρίς να στοιχίζει τίποτα ΠΗΓΗ: https://stratiotikathemata.blogspot.com/
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ