2018-10-07 16:48:18
Φωτογραφία για Πλοίο που είχε εξαφανιστεί το 1925 στο Τρίγωνο των Βερμούδων κάνει την επανεμφάνισή του 90 χρόνια μετά; [photos+video]
Στις 16 Μαΐου, οι κουβανικές αρχές εντόπισαν το πλοίο για πρώτη φορά. Ήταν δυτικά της Αβάνας, κοντά σε μια απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη. Προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με το πλοίο, αλλά εις μάτην.

Στη συνέχεια ανακάλυψαν ότι το πλοίο είναι σχεδόν 100 χρονών!

Προφανώς το πλοίο έχει εγκαταλειφθεί εδώ και δεκαετίες, οδηγώντας πολλούς να πιστεύουν ότι είναι πράγματι το ίδιο πλοίο που εξαφανίστηκε το 1925.

Από το ημερολόγιο του καπετάνιου διαπιστώθηκε και επιβεβαιώθηκε η σχέση του με την Clinchfield Navigation Company, που ήταν οι ιδιοκτήτες των SS Cotopaxi. Όσο για το τι συνέβη στο πλοίο και το που ήταν τα τελευταία 90 χρόνια, αυτό παραμένει ένα μυστήριο.

Το ημερολόγιο φαίνεται να είναι όντως αυθεντικό σύμφωνα με τον κουβανό εμπειρογνώμονα, Rodolfo Salvador Cruz. Είναι γεμάτο από πληροφορίες σχετικά με τη ζωή του πληρώματος πριν εξαφανιστεί το πλοίο. Οι καταχωρήσεις σταμάτησαν την 1 Δεκέμβρη του 1925.


Ήταν 29 Νοεμβρίου του 1925, όταν το SS Cotopaxi σάλπαρε από το Τσάρλεστον, με κατεύθυνση προς την Αβάνα της Κούβας. Το πλήρωμα αποτελείτο από 32 άνδρες, με καπετάνιο τον W. J. Meyer. Το φορτίο ήταν 2340 τόνοι άνθρακα. Δύο ημέρες αργότερα, το πλοίο δηλώθηκε ως αγνοούμενο. Κανείς δεν άκουσε ή είδε οποιαδήποτε σημάδια του για τα επόμενα 90 χρόνια!

Ο στρατηγός Abelardo Colome και Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου των Υπουργών, είπε ότι οι αρχές της Κούβας πρόκειται να διεξάγουν πλήρη έρευνα, ώστε να ξεσκεπάσουν το μυστήριο σχετικά με τα πλοία που στο Τρίγωνο των Βερμούδων και την ξαφνική επανεμφάνισή τους.
Tromaktiko
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ