2018-10-09 17:43:54
Φωτογραφία για Μοναχική κουρά και την εις διάκονον χειροτονία του π. Παϊσίου Κίτσου στην Ι. Μ. Αρχαγγέλου Μιχαήλ Αριδαίας
Την μοναχική κουρά και την εις διάκονον χειροτονία του π. Παϊσίου Κίτσου, νομικού, τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ.

Το Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018 κατά την διάρκεια του Μ. Εσπερινού τελέσθηκε η μοναχική κουρά (ρασοευχή) του κ. Δημητρίου Κίτσου, ο οποίος έλαβε το όνομα του οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου, στην ιστορική Ιερά Μονή Αρχαγγέλου Μιχαήλ Αριδαίας. 

Ο Σεβασμιώτατος κατά την προσφώνησή του ομίλησε για την μοναχική αποταγή και συμβούλευσε τον νέο μοναχό να ακολουθήσει το παράδειγμα του οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου, του οποίου και το όνομα έλαβε.

Την επομένη, Κυριακή 7/10, το πρωί, στο Καθολικό της Ι. Μονής Αγ. Ιλαρίωνος Αριδαίας τελέσθηκε από τον Σεβασμιώτατο η εις διάκονον χειροτονία του μοναχού Παϊσίου κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας. Κατά την ομιλία του ο π. Παΐσιος αναφέρθηκε στο ουράνιο λειτούργημα της ιερωσύνης και στην ευθύνη της ανταποκρίσεως στις υψηλές απαιτήσεις του
. Ευχαρίστησε επίσης όλους όσους συνετέλεσαν στην κατά Θεόν πορεία του και ιδιαίτερα την αδελφότητα θεολόγων «ο Σωτήρ», τον μέχρι προ τινος πνευματικό του Αρχιμ. Μιχαήλ Σαντοριναίο, την αδελφότητα της Ι. Μονής Αγ. Ιλαρίωνος και τον πνευματικό της και νυν πνευματικό του οδηγό, Αρχιμανδρίτη Παΐσιο Αγιορείτη. Απευθυνόμενος στον χειροτονούμενο ο Σεβασμιώτατος ομίλησε για την τιμή των ανθρώπων προς αυτόν που φέρει την ιερωσύνη, η οποία απευθύνεται στον Χριστό, και για την επιδοκιμασία αλλά και την αποδοκιμασία των ανθρώπων που συνδέεται με την ιερωσύνη. Τον προέτρεψε επίσης να διαφυλάξει την χάρη που του δίδεται από κάθε μορφή πειρασμού.

Στις ιερές ακολουθίες μετείχαν πολυάριθμοι κληρικοί της Ι. Μητροπόλεως Εδέσσης και άλλων Ι. Μητροπόλεων, μεταξύ των οποίων ο πνευματικός της Αδελφότητος Θεολόγων «ο Σωτήρ» στην Θεσσαλονίκη, Αρχιμ. Μιχαήλ Σαντοριναίος και η Καθηγουμένη και αδελφές της Ι. Μονής Αγίου Στεφάνου Μετεώρων, ενώ πλήθος πιστών κατέκλυσε τον ιερό ναό.

Ο π. Παΐσιος είναι πτυχιούχος της Νομικής, ενώ διετέλεσε επί σειρά ετών βασικό στέλεχος της αδελφότητος «ο Σωτήρ» στην Θεσσαλονίκη. Είναι γόνος πολύτεκνης οικογένειας και μία εκ των αδελφών του είναι μοναχή στην Ι. Μονή Αγ. Στεφάνου Μετεώρων.
Πηγή
paraklisi
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ