2018-10-10 13:20:08
Φωτογραφία για Mediatown: Μία βόλτα για τον πρώτο μίνι-απολογισμό στους τηλεοπτικούς σταθμούς...
Άλλη μία Τετάρτη έφτασε και το "Mediatown" είναι εδώ με μία κυριολεκτική βόλτα στους τηλεοπτικούς σταθμούς, κάνοντας έναν πρώτο μικρό απολογισμό για τις τωρινές επιδόσεις των προγραμμάτων τους.

ΣΚΑΪ

Αναμφισβήτητα το μεγάλο πρόβλημα της σεζόν το έχει ο ΣΚΑΙ, ο οποίος βλέπει φέτος τίποτα να μην του αποδίδει όσο θα ήθελε. Οι πονοκέφαλοι είναι πολλοί και δεν ξέρουν τα στελέχη του σταθμού σε τι να εστιάσουν πρώτα.

Σίγουρα, αυτό που προβληματίζει πολύ είναι τα μονοψήφια που σημειώνει κάθε μέρα η Τατιάνα Στεφανίδου. Οι στόχοι ήταν πολύ πιο υψηλοί, αλλά η σχέση της παρουσιάστριας με τα νεανικά κοινά είναι εδώ και χρόνια πολύ κακή. Να θυμίσουμε συσκέψεις που γίνονταν το 2009 στον ΑΝΤ1, ώστε να βρεθούν τρόποι-λύσεις να ανεβάσει η Τατιανά το 15-44, τότε που με πολλή δουλειά και έξυπνη επιλογή καλεσμένων και θεμάτων τα νούμερα είχαν ανοδική πορεία. Την Τατιάνα οι νέοι δεν την αγαπούν και αυτό είναι ξεκάθαρο όλα αυτά τα χρόνια.


Άλλη παρουσιάστρια του ΣΚΑΙ με μονοψήφια είναι η Σάσα Σταμάτη. Καθόλου αδικαιολόγητο, αφού ομολογουμένως η Σάσα έχει ξεχάσει τον παλιό καλό τηλεοπτικό της εαυτό και έχει μετατραπεί σε μία παρουσιάστρια γεμάτη κλισέ και καλοπιάσματα. Μια εκπομπή μόνο με συνεντεύξεις, αποθέωση των συνεντευξιαζόμενων και ανούσιο σχολιασμό ρούχων δεν μπορεί να σταθεί. Όταν ο Μουτσινάς σχολίαζε τα ρούχα είχε ένα ενδιαφέρον, διότι γινόταν με άξονα το χιούμορ Η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου συνεχίζει να αποδεικνύει ότι δεν μπορεί να σταθεί στην τηλεόραση και αυτό το "πληρώνει" (δικαίως) ο σταθμός με την επιλογή που έκανε, βλέποντας τα νούμερα τηλεθέασης.

Το "Όσο έχω εσένα" είναι μία αξιόλογη προσπάθεια, αλλά για πρώτη απόπειρα του σταθμού στην κωμωδία θα περιμέναμε κάτι πιο ευφάνταστο και ανατρεπτικό, ώστε να συζητηθεί και να μπει στη διαδικασία το κοινό να δει μυθοπλασία στον σταθμό αυτό.

Το "Ελλάδα έχεις ταλέντο" αποδεικνύει πως οι περσινές κακές κριτικές είχαν κάποια βάση. Μία αμήχανη κριτική επιτροπής, ένας χιλιοπροβεβλημένος Γιώργος Λιανός δημιουργούν τις συνθήκες, ώστε η τηλεθέαση να πέφτει συνεχώς στα "τάρταρα". Σε καλύτερα επίπεδα είναι το "The Voice" χάρη στην αδιαμφισβήτητη χημεία των κριτών, αλλά σε κάθε περίπτωση η δυναμική του δεν συγκρίνεται με το παρελθόν.

Εκεί που υπάρχον χαμόγελα είναι στην πολύ πρωινή ενημερωτική ζώνη με το "Σήμερα". Τα νούμερα είναι πολύ υψηλά και κανείς δεν αποκλείει να τερματίζουν πρώτοι τη φετινή σεζόν.

ALPHA

Είναι μέχρι στιγμής ο νικητής της σεζόν, διότι καταφέρνει τις πιο σημαντικές ώρες της ημέρας να έχει την τηλεθέαση με το μέρος του (7 με 12 το βράδυ). Η σταθερή επένδυση στη μυθοπλασία αποδίδει καρπούς και η αποχώρηση της Δάφνης Λαμπρόγιανη από τη "Μουρμούρα" φαίνεται για την ώρα να μη στοιχίζει στη σειρά.

Το "Happy Day" έχει ανοδικές τάσεις, ωστόσο οι εκπομπές "ALPHA Ρεπορτάζ" και "Τι λέει" σημειώνουν πολύ σοβαρά προβλήματα στην τηλεθέαση, ενώ και η Ελένη Μενεγάκη έδειξε από την πρώτη κιόλας εβδομάδα μία πτωτική τάση.

Στο ίδιο κλίμα και ο Χρήστος Φερεντίνος με το "Deal", αλλά δεν πρέπει να παραβλέψουμε τη γενική πτώση των τηλεπαιχνιδιών εκείνης της ώρας. Το βασικό πρόβλημα του σταθμού, ωστόσο, είναι η πορεία του ακριβού και φιλόδοξου "Bake off". Τα πρώτα δείγματα δεν είναι ενδεικτικά και ο φόβος της ήττας από το "Nomads" είναι ένα πιθανό σενάριο. Αυτά θα σημαίνει ότι το παιχνίδι του ALPHA θα βρεθεί στην τρίτη θέση, αφού ήδη το "Ελλάδα έχεις ταλέντο" δείχνει να το ξεπερνά από τα πρώτα δύο επεισόδια.

Η Ναταλία Γερμανού είναι η πρώτη, αλλά τα ποσοστά θα μπορούσαν να είναι και καλύτερα, αν η εκπομπή "Καλύτερα δεν γίνεται" είχε αποβάλλει την πρωινή της όψη.

Για να δούμε τι θα συμβεί με τη Βίκυ Χατζηβασιλείου και την Ελεονώρα Μελέτη, ενώ θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν τυχόν εξελίξεις στον ανταγωνισμό ανατρέψουν την κατάσταση.

Για παράδειγμα, το "Nomads" απέναντι από το "Τατουάζ" τις Πέμπτες, το "Ράδιο Αρβύλα" απέναντι από την Ελεοώρα Μελέτη και ακόμα τον Γιώργο Λιάγκα στο "Open" απέναντι από το "Happy Day"...

ANT1

Με δυσκολία μπορεί να πει κανείς αν φέτος η τηλεθέαση χαμογελά στο κανάλι του Αμαρουσίου ή όχι. Το σίγουρο είναι ότι υπάρχει μία βελτίωση από τα ποσοστά των τελευταίων μηνών, αλλά και πάλι οι λάθος κινήσεις και επιλογές είναι πολλές. Αναμφισβήτητα, η "Γυναίκα χωρίς όνομα", η "Φριτέζα" και το "Ρουκ Ζουκ" είναι τα δυνατά χαρτιά του σταθμού. Η πρωινή ζώνη θα μπορούσε να φέρνει πολύ καλύτερα αποτελέσματα, αλλά δεν παύει στο 6ωρο slot 7 με 1, το κανάλι να είναι συνολικά πρώτο.

Η "Επιστροφή" θα μπορούσε να πηγαίνει και καλύτερα, αλλά τα ποσοστά της δείχνουν ένα σταθερό κοινό (ίσως αν σταματούσε σιγά σιγά η μεσημεριανή επανάληψη να "τσιμπούσε" 3-4 μονάδες ακόμα.

Τα προβλήματα στο κανάλι όμως είναι πολύ περισσότερα. Το κανάλι μετά τις 11 το βράδυ είναι νεκρό και μένει να δούμε αν με την έλευση του "Nomads", του Κανάκη και του "2night show" θα έρθει η ανατροπή.  Το "Κάνε γονείς να δεις καλό" δεν έχει τη δυναμική της σειράς "Πέτα τη Φριτέζα", ίσως λόγω αδιάφορων σεναριογραφικά βοηθητικών χαρακτήρων. Το "Still Standing" έχει χάσει την περσινή δυναμική του και η ζώνη ανάμεσα στο "Ρουκ Ζουκ" και "Still Standing" διώχνει τον ΑΝΤ1 από τη συχνότητα του.

Το μεγάλο στοίχημα είναι το "Nomads". Η κίνηση να το τοποθετήσουν τις εύκολες μέρες Παρασκευή και Σάββατο είναι έξυπνη, διότι έτσι δημιουργείται κοινό και για τις μέρες Πέμπτη-Κυριακή. Βέβαια, η πραγματική δυναμική του παιχνιδιού θα φανεί απέναντι από το "Τατουάζ", το "Voice", το "Ταλέντο" και το "Bake off" και όχι απέναντι από τη Χατζηβασιλείου, τη Σπυροπούλου και τον Παπαδόπουλο.

Όλοι περιμένουν την άφιξη του Αντώνη Κανάκη, ώστε να ενισχύσει τη late night ζώνη, ενώ πολύ σύντομα "ψιθυρίζεται" ότι θα ξεκινήσει και ο Γρηγόρης Αρναούτογλου, καλύπτοντας τις μέρες Πέμτπη και Παρασκευή. Αγωνία στον ΑΝΤ1 υπάρχει και για το πως θα υποδεχτεί το κοινό το "Κάτι ψήνεται", αλλά και το "Ταίρι ξέρει" τα Σαββατοκύριακα.

Λίγος χρόνος θα δοθεί ακόμα στην "Κοινή Λογική", στο "Beat Buzzer" και στο "Έγκλημα και Πάθος". Πολύ δυνατή κίνηση η μεταφορά τους σε άλλη ώρα και μέρα, αλλά ότι τρία νέα φιλόδοξα προγράμματα του σταθμού επανέφεραν το κανάλι σε μονοψήφια επίπεδα είναι γεγονός και έχει καταγραφεί.

Τέλος, για να δούμε κατά πόσο θα τηρηθεί ή όχι η δημόσια δήλωση του Τζώρτζη Ποφάντη πως θα αξιοποιηθεί ο Γιώργος Λιάγκα από Ιανουάριο. Θα επικρατήσει η λογική ή η εμμονή;

STAR

Τα πάει περίφημα. Το "Next top model" και το "Shopping Star" σαρώνουν, φέρνοντας στο κανάλι νούμερα που πολύ σπάνια βλέπει. Η "Φωλιά των κου κου" και η Ζήνα Κουτσελίνη διατηρούν σταθερά ποσοστά με ανοδικές τάσεις, ενώ και η "Elif" έχει ισοπεδώσει φέτος το "Deal" και το "Stιll Standing".

Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στον "Τροχό της Τύχης" και το "Master chef junior". Το πρώτο έχει κουράσει τον κόσμο μετά από τόσα χρόνια, ενώ η πολύ δυναμική πορεία του ANT1 την ώρα εκείνη δεν αφήνει πολλά περιθώρια στον ανταγωνισμό. Σε κάθε περίπτωση, ο Πέτρος Πολυχρονίδης είναι ένα γερό χαρτί και σίγουρα μπορεί να αξιοποιηθεί σε άλλα πόστα. Όσον αφορά το μαγειρικό παιχνίδι, εκεί οι προσδοκίες ήταν χαμηλές από την αρχή, ωστόσο κάποιες ενδιαφέρουσες πινελιές θα μπορούσαν να αλλάξουν το αποτέλεσμα.

Αυτά λοιπόν και για σήμερα! Ραντεβού την επόμενη Τετάρτη. Μέχρι τότε να είστε όλοι καλά!

http://www.tvnea.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ