2018-10-10 17:40:35
Φωτογραφία για BLOOMBERG: ΤΕΣΣΕΡΙΣ «μνηστήρες» ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΓΟ ΑΕΡΙΟΥ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΣΕ ΑΙΓΥΠΤΟ
Τέσσερις είναι οι επενδυτικοί όμιλοι που εξέφρασαν ενδιαφέρον για τη χρηματοδότηση της κατασκευής αγωγού που θα μεταφέρει φυσικό αέριο από την Κύπρο στην Αίγυπτο, σύμφωνα με Κύπριο αξιωματούχο τον οποίο επικαλείται το Bloomberg. Οι τέσσερις «μνηστήρες» ζήτησαν από την κυπριακή κυβέρνηση περισσότερες πληροφορίες για την πρόοδο που έχει σημειωθεί στο τεμάχιο «Αφροδίτη» της κυπριακής ΑΟΖ, δήλωσε ο εμπορικός ακόλουθος στην κυπριακή πρεσβεία στο Ισραήλ, Σ. Παπαγεωργίου, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει τα ονόματα των εταιρειών.

Όπως εξήγησε, υπάρχουν ακόμη εμπόδια που θα πρέπει να ξεπερασθούν, ενώ στην ατζέντα των συζητήσεων περιλαμβάνεται η επαναδιαπραγμάτευση των δικαιωμάτων που θα πρέπει να καταβληθούν στο κυπριακό κράτος, τη στιγμή που Ισραήλ και Κύπρος προσπαθούν να επιλύσουν τη μεταξύ τους διαμάχη σχετικά με την οριοθέτηση του τεμαχίου «Αφροδίτη» και του γειτονικού ισραηλινού αποθέματος.

Οι Υπουργοί Ενέργειας των δύο χωρών σημειώνουν μεθοδική πρόοδο για την επίλυση της διαφωνίας, προσπαθώντας να αποφύγουν τη διεθνή διαιτησία που θα μπορούσε να καθυστερήσει την επίτευξη λύσης, σχολίασε ο κ. Παπαγεωργίου.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η Κύπρος εμπλέκεται και σε ένα άλλο φιλόδοξο σχέδιο για μεταφορά του φυσικού αερίου προς τη νότια Ευρώπη. «Και σε αυτό το σχέδιο σημειώνεται πρόοδος με αργό αλλά σταθερό ρυθμό», δήλωσε ο Κύπριος αξιωματούχος.

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ