2018-10-11 10:04:35
Φωτογραφία για Επίσκεψη ΑΝΥΕΘΑ Παναγιώτη Ρήγα στην Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία
 Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Χριστοδούλου και την Ειδική Γραμματέα του Υπουργείου Καλλιόπη Παπαλεωνίδα, επισκέφθηκε σήμερα Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018, την έδρα της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) στο Ελληνικό.  



Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ενημερώθηκε από τον Διοικητή της ΕΜΥ για τη λειτουργία και το έργο της ΕΜΥ, περιηγήθηκε στους χώρους του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου και της  Διεύθυνσης Πληροφορικής και Επικοινωνιών, ενώ τέλος είχε συνάντηση με το πολιτικό προσωπικό. 

Ο ΑΝΥΕΘΑ απευθυνόμενος στο προσωπικό της ΕΜΥ επισήμανε ότι η Υπηρεσία αποτελεί υπόδειγμα συνεργασίας στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού. Παράλληλα, υπογράμμισε την προσφορά της από την ίδρυσή της το 1931, που διαρκώς και αποφασιστικά παρέχει πολύτιμη υποστήριξη, όχι μόνο στην Πολεμική Αεροπορία και γενικότερα στις Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά και στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, με την παροχή προγνώσεων στους τομείς της Ναυτιλίας, της Κλιματολογίας και της Αγρομετεωρολογίας.


«Με τον τρόπο αυτό – τόνισε- η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ο μόνος επίσημος κρατικός φορέας μετεωρολογικών προγνώσεων, ενισχύει διαχρονικά την εθνική οικονομία και βελτιώνει την καθημερινότητα του πολίτη».

Σε άλλο σημείο του χαιρετισμού του ανέφερε: 

«Αναγνωρίζουμε ότι τα προηγούμενα χρόνια, τα χρόνια της κρίσης, σηκώσατε, στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό, ένα βαρύ και μεγάλο φορτίο. Σήμερα, η Ελλάδα έχει πλέον καταφέρει να αλλάξει μονοπάτι. 

Βρισκόμαστε πλέον και τυπικά εκτός μνημονίων και έχει φτάσει η στιγμή για να αρχίσει η αποκατάσταση των αδικιών που υπέστησαν οι άνθρωποι της εργασίας και του μόχθου. Έχουμε πλέον τη δυνατότητα να μεριμνήσουμε για τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, για όλους όσους σήκωσαν ένα δυσανάλογο βάρος την προηγούμενη περίοδο». 

Επίσης διαβεβαίωσε: 

«Είναι στις προθέσεις μας η ενδυνάμωση της Υπηρεσίας, τόσο σε προσωπικό όσο και σε υλικοτεχνικές υποδομές, καθώς και η θωράκιση του θεσμικού της ρόλου, ο οποίος δεν γίνεται, ούτε υπάρχει πρόθεση να αμφισβητηθεί.

Πιστεύουμε σε εσάς, μέλημά μας είναι η περαιτέρω βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας της ΕΜΥ και η αναβάθμιση των πληροφοριακών της συστημάτων, έτσι ώστε να σας διευκολύνουμε όσο μπορούμε για να συνεχίσετε να ανταποκρίνεστε πλήρως στο υψηλό επιχειρησιακό και επιστημονικό έργο που επιτελείτε, αλλά και στις ανάγκες που έχετε.

Η πρόκληση της Κλιματικής Αλλαγής, αλλά και άλλες αναδυόμενες απειλές από ακραία καιρικά φαινόμενα, καθιστούν επιβεβλημένες την εύρυθμη λειτουργία, καθώς και την επιχειρησιακή και επιστημονική αρτιότητα της ΕΜΥ.  Παράλληλα, καθιστούν αυτονόητα αναγκαία τη συμβολή, τη συνεργασία και τον συντονισμό της Υπηρεσίας με το σύνολο των εμπλεκομένων φορέων ανά περίπτωση, προς όφελος του κοινωνικού συνόλου».
kranosgr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ