2018-10-11 17:45:23
Φωτογραφία για Πώς εξαπατούσε τα θύματά του 63χρονος- Εξιχνιάστηκαν 34 περιπτώσεις
«Ήταν κανονικός "ηθοποιός", γλυκομίλητος, ευγενικός με προσεγμένη εμφάνιση και μου είπε ότι είναι ο προϊστάμενος της εφορίας στην Καλαμαριά»: με αυτόν τον τρόπο περιέγραψε, μιλώντας στο

Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η Λουκία Αντωνοπούλου τον  63χρονο άντρα, που κατάφερε να εξαπατήσει την ίδια, αλλά και δεκάδες άλλους ηλικιωμένους στη Θεσσαλονίκη, από το 2014 μέχρι το καλοκαίρι του 2018, πριν συλληφθεί από την αστυνομία.

 «Με πλησίασε ενώ περπατούσα στο δρόμο, μου είπε "γεια σου πατριώτισσα" και υποστήριξε ότι γνώριζε τον λεβέντη τον άντρα μου, μάλιστα μου είπε επίσης ότι είναι ο προϊστάμενος της εφορίας στην Καλαμαριά  και εάν χρειαστώ κάτι θα μπορούσε να με βοηθήσει» ανάφερε η γυναίκα, περιγράφοντας πώς την εξαπάτησε.  «Στη συνέχεια χτύπησε το τηλέφωνο του και μου είπε ότι έχει άρρωστο τον αδελφό του και χρειάζεται άμεσα χρήματα. Του είπα ότι δεν έχω μαζί μου και τελικά με ρώτησε εάν έχω στο σπίτι και ότι θα μου τα επέστρεφε το ίδιο απόγευμα
. Λύγισα και είπα να τον βοηθήσω, είχα 200 ευρώ για να πληρώσω το αέριο, έτσι πήγαμε μαζί στο σπίτι και του έδωσα τα 150 ευρώ. Δεν πονηρεύτηκα σε τίποτα, ήταν γλυκομίλητος, ευγενικός, με προσεγμένη εμφάνιση και μου έδωσε και το τηλέφωνο του που τελικά δεν ήταν αληθινό. Μόλις έφυγε από το σπίτι "ξύπνησα" και το ανέφερα αμέσως στην αστυνομία» είπε κα Αντωνοπούλου.

«Μιλούσε στο τηλέφωνο κλαίγοντας μπροστά μου»

 Ανάμεσα στους ηλικιωμένους που προσέγγισε ο δράστης ήταν και ο 80χρονος Κυριάκος Παρασκευάς, ο οποίος επισήμανε πως ο 63χρονος έκλαιγε όταν τον πλησίασε στην ψησταριά που καθόταν στην Τούμπα. «Μιλούσε στο τηλέφωνο κλαίγοντας. Μόλις το έκλεισε άρχισε να με αγκαλιάζει να με φιλάει και μου είπε "σε παρακαλώ, εάν μπορείς να μου δώσεις, χρήματα για να βοηθήσω τη γυναίκα μου, που είναι άρρωστη". Του είπα ότι δεν έχω μαζί μου και με παρακάλεσε να πάω να του φέρω από το σπίτι ότι έχω. Συγκινήθηκα, πήγα σπίτι, πήρα 100 ευρώ που είχα  και του έδωσα μάλιστα με ρώτησε εάν έχω άλλα και αναγκάστηκα να του δώσω και τα 20 ευρώ που είχα στην τσέπη» περιέγραψε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Παρασκευάς.

«Ήθελε να τον βοηθήσω γιατί ήταν άρρωστη η μητέρα του»

 Με ευγενικό και όμορφο τρόπο πλησίασε ο 63χρονος και τον Νικόλαο Βαφειάδη, ο οποίος εκμυστηρεύτηκε ότι συγκινήθηκε πολύ, όταν τον είδε να κλαίει μπροστά του, την ώρα που περπατούσε σε κεντρικό δρόμο της Καλαμαριάς.  «Κλαμένος ήρθε και μου είπε ότι ήθελε να τον βοηθήσω γιατί ήταν άρρωστη η μητέρα του και έπρεπε να εγχειριστεί και δεν είχε χρήματα. Εγώ συγκινήθηκα πολύ και του έδωσα 250 ευρώ. Ήταν πολύ ευγενικός και τον λυπήθηκα» εξομολογήθηκε και συμπλήρωσε πως  ο εγγονός του, μόλις του διηγήθηκε τι συνέβη, του είπε ότι πρέπει να καταγγείλουν άμεσα το περιστατικό στην αστυνομία, κάτι που τελικά έκανε.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με ανακοίνωσή της, η Αστυνομία έχει μέχρι στιγμής εξιχνιάσει 34 περιπτώσεις με ανυποψίαστους ανθρώπους που έπεσαν θύματα του άντρα, του οποίου η δράση χρονολογείται από το 2014 έως τον φετινό Αύγουστο. Στο διάστημα αυτό αποκόμισε σχεδόν 7.000 ευρώ, ενώ αποπειράθηκε να παγιδεύσει άλλα επτά άτομα. Ο δράστης κρατείται στις δικαστικές φυλακές Διαβατών Θεσσαλονίκης, σε εκτέλεση εις βάρος του καταδικαστικής απόφασης για συναφή αδικήματα.  

ΑΠΕ - ΜΠΕ
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ