2018-10-12 13:29:45
Φωτογραφία για Τα fake news συνεχίζουν να διαδίδονται μέσω Twitter
Έρευνα στο Twitter δείχνει ότι το 80% των λογαριασμών που διαδίδουν fake news παραμένουν ενεργοί ακόμα και σήμερα. Το Knight Foundation έκανε μια έρευνα στο Twitter, μελετώντας τους λογαριασμούς που είχαν διενεργήσει καμπάνιες ενημέρωσης με ψευδείς ειδήσεις κατά τη διάρκεια των αμερικανικών εκλογών του 2016 και ανακάλυψε ότι το 80% των λογαριασμών αυτών παραμένουν ενεργοί στο Twitter ακόμα και σήμερα.

Υπολογίζεται, μάλιστα, ότι οι λογαριασμοί αυτοί στέλνουν περισσότερα από 1 εκατομμύρια tweets την ημέρα, στο σύνολό τους, στοιχείο που δείχνει το βαθμό στον οποίο γίνεται η διασπορά των ψευδών ειδήσεων μέσα στο Twitter και τα social media εν γένει.

Η έρευνα του Knight Foundation ανέλυσε περισσότερα από 10 εκατομμύρια tweets και retweets από 700.000 λογαριασμούς στο Twitter που σχετίζονται με πάνω από 600 μέσα διακίνησης θεωριών συνωμοσίας και κατευθυνόμενης ενημέρωσης. Σε πολλές περιπτώσεις, πίσω από τη διασπορά ψευδών ειδήσεων συναντά κανείς bots, αλλά αυτός δεν είναι πάντοτε ο κανόνας. Σημαντικό εύρημα της έρευνας είναι το ότι πολλές πηγές διαδίδουν η μία τις ψευδείς ειδήσεις της άλλης μέσω retweeting.

To Twitter ισχυρίζεται ότι η έρευνα δεν λαμβάνει υπόψη της τις κινήσεις που έχει κάνει ώστε να σταματήσει τα fake news, μέσα από τον όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικό περιορισμό της αυτοματοποιημένης διασποράς ψευδών ειδήσεων και της εμφάνισης φαινομένων spam.
 
olalathos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ