2018-10-12 15:18:06
Φωτογραφία για Σας πιάνει ημικρανία στη δουλειά; Πώς θα την αντιμετωπίσετε;
Αποτελούν την πιο κοινή ασθένεια στον κόσμο και δυστυχώς ένα καθημερινό πρόβλημα που έχουν να αντιμετωπίσουν πολλοί συνάνθρωποί μας.

Εάν έχεις βιώσει ποτέ πόνο από ημικρανία, ξέρεις σίγουρα ότι είναι πολύ πολύ χειρότερος από τον τυπικό πονοκέφαλο. Έντονος πόνος, ναυτία, ίλιγγος, ευαισθησία στο φως ή στον ήχο και μια σειρά από άλλα συμπτώματα μπορεί να συνοδεύσουν την ημικρανία. Όταν σε πιάνει αυτός ο πόνος, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να κάτσεις σε ένα σκοτεινό δωμάτιο.

Τι κάνεις, όμως, στην περίπτωση που σε πιάσει ημικρανία στη δουλειά;

Εάν γνωρίζεις ότι είσαι επιρρεπείς σε ημικρανίες, υπάρχουν ορισμένα βήματα που μπορείς να κάνεις από πριν.

Πες στο αφεντικό σου για την κατάστασή σου. Το να το αναφέρεις στον εργοδότη σου από την αρχή μπορεί να σου φαίνεται τρομακτικό, εφόσον υπάρχει και τόση μεγάλη παρεξήγηση και στίγμα γύρω από την κατάσταση. Οι εργοδότες είναι λιγότερο ικανοί να σε υποστηρίξουν και να κατανοήσουν την κατάστασή σου αν δεν γνωρίζουν ότι αντιμετωπίζεις ημικρανίες.


Η επίσημη αποκάλυψη της κατάστασης που αντιμετωπίζεις σημαίνει ότι θα βρίσκεται στο προσωπικό σου αρχείο, εάν υπάρχουν αλλαγές στη διοίκηση στο μέλλον. Ο γιατρός σου μπορεί επίσης να γράψει στον εργοδότη σου για να επιβεβαιώσει τη διάγνωσή του και οποιεσδήποτε σημαντικές εκτιμήσεις που σχετίζονται με την κατάσταση που αντιμετωπίζεις.

Μετά απ’ αυτό, θα πρέπει να ελέγξεις προσεκτικά την πολιτική που ακολουθεί η εταιρεία σου στα θέματα υγείας. Με αυτόν τον τρόπο θα δεις πώς θα σε υποστηρίξει η εταιρεία και τι να περιμένεις αν χρειαστεί να αφιερώσεις χρόνο.

Κατά καιρούς, οι ημικρανίες μπορεί να είναι αιτία για να μην πας στο γραφείο. Αφού οι περισσότερες ημικρανίες διαρκούν από 4 έως 72 ώρες.

Επίσης, θα πρέπει να μειώσεις το άγχος που νιώθεις στη δουλειά σου για να αποφύγεις την εμφάνιση ημικρανίας.

Τα σαφή αιτήματα, η σαφήνεια του ρόλου και των στόχων σου στη δουλειά, η τακτική εποπτεία και η υποστήριξη μέσω της αλλαγής θα πρέπει να υιοθετηθεί σε συστήματα διαχείρισης για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του άγχους στο χώρο εργασίας.

Πηγή: ipop.gr
_ br />
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ