2018-10-12 17:45:05
Φωτογραφία για Η απάντηση της ΓΑΔΑ στην επιστολή του Σπύρου Λιβαθινού για τα δημοτικά συμβούλια του Μαραθώνα
Ο δημοτικός σύμβουλος Μαραθώνα Σπύρος Λιβαθινός με επιστολή του προς την αρμόδια υπουργό Προστασίας του πολίτη Όλγα Γεροβασίλη καταγγέλλει μεταξύ άλλων την αστυνομική συνοδεία του

Δημάρχου Ηλία Ψινάκη.

Ο κ. Λιβαθινός στην επιστολή που απέστειλε τέλη Σεπτεμβρίου με κοινοποίηση και προς τον πρωθυπουργό, κάνει λόγο για στρατιά αστυνομικών -περίπου 20 με 30- που συνοδεύουν τον Δήμαρχο Μαραθώνα κάθε φορά που εμφανίζεται στο δημοτικό συμβούλιο ενώ σε μόνιμη βάση έχει μαζί του 2-3 αστυνομικούς.

 

Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος μεταξύ άλλων ενημερώνει για το θέμα της ασφάλειας των πολιτών στον Μαραθώνα, ενώ στην επιστολή του διερωτάται από τι κινδυνεύει ο Ηλίας Ψινάκης.

 

Στην ίδια επιστολή μάλιστα ρωτά την υπουργό αν υπάρχει κάποιος άλλος δήμαρχος που χαίρει ανάλογων προνομίων.

 

Επισημαίνει δε τον κίνδυνο κλοπών και έκνομων ενεργειών μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι αλλά και το κλίμα ανασφάλειας που επικρατεί μετά τη συγχώνευση των αστυνομικών τμημάτων Μαραθώνα και Νέας Μάκρης.


 

Τονίζει μάλιστα ότι την ίδια στιγμή που η περιοχή δεν αστυνομεύεται επαρκώς, ο δήμαρχος Ηλίας Ψινάκης φρουρείται μονίμως από τρεις αστυνομικούς ενώ στις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων παρίστανται δεκάδες αστυνομικοί.

 

Ο κ. Λιβαθινός κάνει λόγο για γραφική εικόνα ενώ καταλήγει στην επιστολή του λέγοντας ότι «Ξέρω ότι είναι προτεραιότητα και επιθυμία σας η ασφάλεια των πολιτών και ως εκ τούτου πρέπει να επαναλειτουργήσει το αστυνομικό τμήμα Μαραθώνα».

 

Η απάντηση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής

 

 

Με αφορμή δημοσιεύματα, που αναφέρονται σε επιστολή δημοτικού σύμβουλου του Δήμου Μαραθώνα, στην οποία, μεταξύ άλλων, αναγράφεται ότι :«Όμως συμβαίνει το παράδοξο, όταν έχουμε δημοτικό συμβούλιο, 20-30 αστυνομικοί, ίσως και παραπάνω κάποιες φορές, να προστατεύουν τον δήθεν κινδυνεύοντα κο Ψηνάκη», ανακοινώνονται  τα ακόλουθα:

                οι αστυνομικοί διατίθενται κατόπιν αιτήματος για την ομαλή διεξαγωγή των δημοτικών συμβουλίων και όχι για την ασφάλεια μεμονωμένων προσώπων, ενώ

                ο αριθμός τους κρίνεται κατά περίπτωση και είναι ο απολύτως αναγκαίος.

 

 
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ