2018-10-12 21:01:12
Φωτογραφία για Αποζημίωση 20.000€ σε κρατούμενο για τις συνθήκες κράτησης στις φυλακές Διαβατών
Οι συνθήκες κράτησης στις φυλακές έφεραν και πάλι υπόλογη την Ελλάδα  στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση των

κρατουμένων.

Αφορμή  ήταν οι καταγγελίες καταδικασθέντα  για συμμετοχή σε κύκλωμα που είχε διαπράξει δεκάδες ληστείες σε σπίτια και ιδιαίτερα επωνύμων με λεία πανάκριβα κοσμήματα, ρολόγια και άλλα τιμαλφή αξίας δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Ο κρατούμενος ο οποίος αμέσως μετά την καταδίκη του, εκτίει ποινή κάθειρξης 16 ετών στις φυλακές Διαβατών προσέφυγε στο ΕΔΔΑ,  υποστηρίζοντας πως  ήταν απαράδεκτες οι συνθήκες μέσα στο σωφρονιστικό κατάστημα. Στην προσφυγή του, αναφέρει πως οι κρατούμενοι ήταν υποχρεωμένοι να κοιμούνται σε μουχλιασμένα στρώματα, χωρίς σεντόνια, σε ένα κελί 10 ατόμων όπου αντιστοιχούσε για τον καθένα,  χώρος μόλις τριών τετραγωνικών μέτρων.

Το χειμώνα μάλιστα, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, η φυλακή είχε θέρμανση μόνο για μία ώρα, κάθε βράδυ από τις 9 έως τις 10, ενώ ζεστό νερό υπήρχε επί ένα δίωρο, ημερησίως το οποίο βέβαια δεν επαρκούσε  την ημέρα
. Πετσέτες ποτέ δεν τους δόθηκαν, όπως υποστηρίζει, ενώ δεν είχαν ούτε καν ντουλάπι για τα προσωπικά τους αντικείμενα. Ακόμη και το φαγητό, σημειώνει στην προσφυγή του, ήταν λιγοστό και σε κακή ποιότητα. . Επίσης, δεν είχαν πρόσβαση σε πολιτιστικές, ψυχαγωγικές και αθλητικές δραστηριότητας, αισθανόμενοι ότι βρίσκονταν σε καθεστώς απομόνωσης.

Το ΕΔΔΑ λαμβάνοντας υπόψη τους ισχυρισμούς του οι οποίοι δεν αμφισβητήθηκαν από τους εκπροσώπους της κυβέρνησης, επιδίκασε στον κρατούμενο 20.000 ευρώ για ηθική βλάβη και τα δικαστικά έξοδα.

dikastiko.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ