2018-10-13 09:15:53
Φωτογραφία για Τι είπε ο Αρχηγός ΓΕΣ στον Ταξίαρχο Ερμόλαο Παπαστεφανή μετά τη νυχτερινή άσκηση ''Βελισάριος 2018''
Του Ηλία Προύφα

''Στα 40 χρόνια που έχω στο στρατό, απόψε είδα την πιο δύσκολη και πιο εντυπωσιακή νυχτερινή άσκηση που έχει γίνει''. Με τα λόγια αυτά απευθύνθηκε ο Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, στο Διοικητή της 3ης Ταξιαρχίας ''ΡΙΜΙΝΙ'', από την Καβύλη του Β. Έβρου, Ερμόλαο Παπαστεφανή, δίνοντας του συγχαρητήρια, τόσο στον ίδιο καθώς και σε όλα τα στελέχη του σχηματισμού και της 16ης Μεραρχίας, για την επιτυχή διοργάνωση και εκτέλεση της νυχτερινής άσκησης ''Βελισάριος 2018''.

Μάλιστα χθες στην τελική φάση της ΤΑΜΣ ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2018, στο παρατηρητήριο ''ΑΕΤΟΣ'', της Αλεξανδρούπολης, ο Ταξίαρχος Παπαστεφανής, στον οποίο είχε πέσει το βάρος της νυχτερινής άσκησης, λάμβανε από παντού συγχαρητήρια.

Σε συνεργασία τόσο με τον εξαίρετο Μέραρχο του Διδυμοτείχου, Υποστράτηγο Βασίλειο Παπαδόπουλο και με τις κατευθύνσεις στου Σωματάρχη Στρατηγού Καμπά,  έχει απογειώσει στην κυριολεξία τη βορειότερη Ταξιαρχία του Ελληνικού Στρατού.


Σε ενημέρωσή του το ΓΕΣ σήμερα το πρωί κάνει λόγο για Απόλυτη επιτυχία στη νυχτερινή άσκηση της ΧVΙ Μ/Κ ΜΠ στον Έβρο όπου δοκιμάστηκαν όλα τα οπλικά συστήματα του ΣΞ σε συνδυασμό με πυρά Αεροσκαφών F16 με τη χρησιμοποίηση του συστήματος LANTIRN.

Για πρώτη φορά όλα τα επεισόδια ήταν ορατά στους θεατές μέσω ειδικών προβολέων που είχαν στηθεί στο παρατηρητήριο.

Επίσης για πρώτη φορά όλες οι γραμμές συντονισμού στο έδαφος ήταν φωτισμένες με αποτέλεσμα να γίνονται αντιληπτές οι κινήσεις των τμημάτων υπό το σκότος.
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ