2018-10-13 15:33:12
Φωτογραφία για Απλοί, αλλά και ευφάνταστοι τρόποι για να πείσετε τα παιδιά σας να φάνε λαχανικά!
Τα περισσότερα παιδιά, για να μην πούμε όλα, δεν τρώνε εύκολα τα λαχανικά και τις σαλάτες.

Αυτό αποτελεί και ένα από τα -πολλά- βάσανα των γονιών. Δείτε παρακάτω πώς μπορείτε να κάνετε το παιδί σας να αγαπήσει τα λαχανικά:

Μαμά, πεινάω

Αν το παιδί πεινάει, θα τα φάει. Πριν το δείπνο ή το μεσημεριανό, σερβίρετε ένα «χρωματιστό» πιάτο λαχανικών με καρότα, αγγούρια, πιπεριές μαζί με μία σάλτσα σαλάτας χαμηλών λιπαρών.

Ψωνίστε μαζί

Πηγαίνετε στο σουπερμάρκετ μαζί με το παιδί και αφήστε το να διαλέξει εκείνο λαχανικά και φρούτα, σαν παιχνίδι. Αφήστε το να δει τα χρώματα και τις οσμές τους και πείτε του να διαλέξει αυτό ό,τι προτιμάει.

«Κρύψτε» τα

Μπορείτε να βάλετε τη φαντασία σας να δουλέψει και να μαγειρέψετε κρέας ή κοτόπουλο με κολοκυθάκια, φασολάκια, μελιτζάνες ή να προσθέστε στο λεμονάτο καρότα, μανιτάρια και πιπεριές.


Μην επιμένετε

Αντί γι’ αυτό ανακατέψτε τα με άλλα λαχανικά ή τρόφιμα που του αρέσουν. Αν και πάλι τα αφήσει μην το σχολιάσετε, αλλά επαναλάβετε σε επόμενο γεύμα. Πολλές φορές το παιδί χρειάζεται να εκτεθεί πάνω από 20 φορές σε ένα τρόφιμο προκειμένου να το δοκιμάσει.

Επινοήστε ιστορίες

Για να φάει σπανάκι, πείτε του ότι το τρώει ο Ποπάυ για να έχει τόσο μεγάλα μπράτσα, για να φάει καρότα πείτε του ότι αυτά τρώει και ο Bugs Bunny, για να φάει ψάρι πείτε του ότι αν το κάνει θα βλέπει καλύτερα, σαν τον Hawkeye.

Βάλτε φάααα-ντααα-σία

Σερβίρετε τα λαχανικά των παιδιών έτσι ώστε να δημιουργούν αστεία σχέδια στο πιάτο, μετατρέποντας έτσι το φαγητό τους σε παιχνίδι.

Πάρτε ιδέες από εδώ. 

Κάντε τα λαχανικά την εύκολη επιλογή

Τοποθετήστε τα λαχανικά σε ευκόλως προσβάσιμα σημεία μέσα στο σπίτι. Βρείτε το σημείο που επισκέπτεται το παιδί σας όταν έχει λιγούρες και αντικαταστήστε τα κρουασάν, τα πατατάκια και τα λοιπά παχυντικά τρόφιμα με λαχανικά και φρούτα.

Βραδιά βήγκαν

Μια ή και περισσότερες φορές την εβδομάδα μαγειρέψτε χρησιμοποιώντας μόνο ως βάση τα λαχανικά: burger λαχανικών, χούμους, μανιτάρια στο φούρνο, πουρέ γλυκοπατάτας, γεμιστά με ρύζι κ.ά.

Γίνετε πρότυπο

Το παιδί κάνει και τρώει ό,τι κάνετε και ό,τι τρώτε. Oι συμπεριφορές σας θα το βοηθήσουν να κάνει σημαντικές αλλαγές στον τρόπο ζωής του.

Πηγή: in2life.gr
_ br />
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ