2018-10-13 17:20:18
Φωτογραφία για Στο ''κόκκινο'' ΣΚΑΪ-ΕΣΡ για το Survivor...
Στο εάν το τηλεοπτικό reality επιβίωσης Survivor πρέπει να μεταδίδεται πριν ή μετά τις 9 μ.μ. θα απαντήσει το Συμβούλιο της Επικρατείας. Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο της χώρας καλείται να απαντήσει στο ερώτημα για το αν απαιτείται ή όχι η συναίνεση των γονέων για να δουν οι ανήλικοι στην τηλεόραση την εκπομπή Survivor, κάτι που θα κρίνει και την ώρα μετάδοσής του.

Το ζήτημα ανέκυψε μετά από απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) και συγκεκριμένα της Ολομέλειάς του, η οποία επέβαλε στον ΣΚΑΪ τη διοικητική κύρωση της «συστάσεως» για παράβαση της ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας που αφορούν την προστασία των ανηλίκων. Η παράβαση του τηλεοπτικού σταθμού του ΣΚΑΪ, κατά το ΕΣΡ, ανάγεται στο ότι «για την παρακολούθηση των συγκεκριμένων προγραμμάτων (και άλλων παρόμοιων) εκ μέρους των ανηλίκων τηλεθεατών, είναι απαραίτητη η συναίνεση των γονέων τους, οι οποίοι φέρουν την ευθύνη των σχετικών επιλογών». Επίςης, σύμφωνα με τοΕΣΡ, η σήμανση για τα προγράμματα αυτά είναι της «3ης κατηγορίας» και όχι της «2ης κατηγορίας» που επιτρέπει την μετάδοση της εκπομπή Survivor πριν τις 9 μ.μ., έτσι με τον τρόπο αυτό παραβιάζεται η τηλεοπτική νομοθεσία.  Ακόμη, το ΕΣΡ αποδίδει στον ΣΚΑΪ ότι «εκ προθέσεως» τέλεσε τη διοικητική αυτή παράβαση.


Ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, υποστηρίζει μεταξύ άλλων πως σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία τηλεθέασης στην Ελλάδα ο ανήλικος πληθυσμός ατόμων ηλικίας από 4 έως 14 ετών ανέρχεται στο 1.138.554 και εξ  αυτών παρακολουθούν Survivor το 13%, δηλαδή 148.000 ανήλικοι, ενώ το 87% δεν το παρακολουθεί. Το Survivor είναι παγκοσμίως γνωστό πρόγραμμα οικογενειακής τηλεθέασης (ψυχαγωγία σε συνέχειες), σημειώνει ο ΣΚΑΙ, και έχει προβληθεί στη χώρα μας κατά το παρελθόν από άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς πριν τις 9 μ.μ. χωρίς να υπάρχει κάποια αντίδραση. Επί πλέον, ο ΣΚΑΙ υποστηρίζει ότι απόφαση του ΕΣΡ είναι αναιτιολόγητη, πάσχει από πλημμέλειες, πολύ περισσότερο μάλιστα όταν στις κατηγορίες των προγραμμάτων δεν υπάρχει πρόβλεψη για reality, όπως είναι η εκπομπή Survivor.

Secret- Παραπολιτικά

http://www.tvnea.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ