2018-10-13 21:51:20
Φωτογραφία για ΚΕΘΑ: Η πλειοδοσία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για την παροχή αμερικανο-ΝΑΤΟϊκών βάσεων
Της Κίνησης για την Εθνική Άμυνα

Η επικίνδυνη, για το λαό, πολιτική στήριξης των αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδίων στην περιοχή μας επιβεβαιώθηκε, για ακόμη μια φορά από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δια του υπουργού της Εθνικής Άμυνας στις συνομιλίες που είχε στις ΗΠΑ.

Η κυβέρνηση δε διστάζει στο πλαίσιο της λεγόμενης «γεωστρατηγικής αναβάθμισης», να μετατρέψει όλη τη χώρα σε μια απέραντη αμερικανοΝΑΤΟική βάση, προωθώντας τη μόνιμη εγκατάσταση στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ, εκτός των άλλων, σε Αλεξανδρούπολη, Λάρισα, Βόλο και μελλοντικά στην Κάρπαθο.

Η στήριξη των επικίνδυνων ιμπεριαλιστικών σχεδίων, με κάθε μέσο και τρόπο από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, γίνεται με τη σύμφωνη γνώμη της ΝΔ και άλλων κομμάτων. Η συμφωνία τους αποτυπώθηκε και από την αντίδραση τους, που περιορίστηκε μόνο στο πυροτέχνημα του Π. Καμμένου για “Plan B” σε σχέση με τα Σκόπια και όχι για την ουσία των διμερών συνομιλιών, που ήταν το «γη και ύδωρ» που παρέχει η κυβέρνηση αβίαστα και πρόθυμα στους αμερικανούς.


Τα συγκεκριμένα κόμματα αδιαφορούν για τα σημάδια που δείχνουν, ότι ο κίνδυνος εμπλοκής της χώρας και των Ενόπλων δυνάμεων της σε ένα ευρύτερο ιμπεριαλιστικό πόλεμο, όλο και πλησιάζει! Συνεχίζουν στον ίδιο δρόμο ενώ αλλεπάλληλοι πόλεμοι ξεσπούν γύρω μας και τεράστιες στρατιωτικές δυνάμεις συσσωρεύονται στις περιοχές ενδιαφέροντος των ιμπεριαλιστών. Δεν δίνουν σημασία για την επικίνδυνη όξυνση των ανταγωνισμών μεταξύ των μονοπωλίων για το μοίρασμα της παραγωγής και μεταφοράς ενέργειας, των αγορών γενικότερα, που όλο και εντείνονται και οδηγούν ακόμη και σε στρατιωτικές συγκρούσεις.

Η ΚΕΘΑ καταγγέλλει την κυβέρνηση που εκθέτει τη χώρα στα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, χωρίς κανένα συμφέρον για τον λαό και τον τόπο και καλεί όλους να συστρατευτούν στον αγώνα για:

•             Να επιστρέψουν οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις που είναι σε αποστολές εκτός συνόρων.

•             Να κλείσει η βάση της Σούδας, όλες οι ξένες βάσεις και τα στρατηγεία στη χώρα.

•             Αποδέσμευση τώρα από το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.

Καμιά συμμετοχή

στους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς και πολέμους.

 

 

12/10/2018

Η γραμματεία της ΚΕΘΑ
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ