2018-10-14 10:01:53
Φωτογραφία για Ο Exynos 9820, έρχεται με dedicated AI unit
Σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει τον έντονο ανταγωνισμό που υπάρχει μεταξύ των κατασκευαστών όσον αφορά την AI. Αν και οι περισσότεροι τείνουν να συνδέσουν τον όρο AI με τις voice assistants, η αλήθεια είναι ότι ο τεχνολογικός κόσμος έχει κάνει σημαντικά βήματα και την ενσωματώνει σε πολλές και διαφορετικές πτυχές, όπως image recognition, rendering γραφικών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Samsung είναι έτοιμη προκειμένου να παρέχει στο Exynos 9820, τον επεξεργαστή του Galaxy S10 , dedicated neural processing unit (NPU) chip.

Βέβαια, δεν θα αφήσει πίσω και τις εκδόσεις της συσκευής που κυκλοφορούν στις ΗΠΑ με Snapdragon. Έχοντας ξεζουμίξει τον Hexagon DSP του Snapdragon 845 για διεργασίες audio, imaging και machine learning, το βλέμμα στρέφει στον Snapdragon 8150, το επόμενο SoC, ναυαρχίδα της Qualcomm. Να σημειωθεί, πως πάντα προσπαθούσε οι επιδόσεις του Exynos να είναι αντίστοιχες με τον Snapdragon και αντίστροφα.

Όπως προαναφέραμε και προηγουμένως, κάτι τέτοιο δεν προκαλεί εντύπωση. Ολόκληρη η βιομηχανία του mobile δραστηριοποιείται σε αυτό το χώρο. Η Huawei και η Apple δίνουν και αυτές τη δική τους μάχη στο χώρο. Το Apple A12 Bionic, εξοπλίζεται με 8-core Neural Engine, ικανή να επιτελεί 5 τρισεκατομμύρια διεργασίες το δευτερόλεπτο, ενώ και ο Kirin 980 έχει τη δική του Dual NPU engine.

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ