2012-06-07 18:05:41
Φωτογραφία για ΑΡΓΕΝΤΙΝΙΚΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ.. SUPER LEAGUE ΚΑΙ ΥΜΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ!
Ιστοσελίδα της Αργεντινής έκανε την ανασκόπηση του ελληνικού πρωταθλήματος, ενώ έκανε αναφορά και στα όσα έγιναν πέρυσι με το σκάνδαλο των στημένων αγώνων, καθώς και στα οικονομικά προβλήματα.

Συγκεκριμένα η αργεντίνικη ιστοσελίδα "culturaredonda.com.ar" αναφέρθηκε στην κατάκτηση του νταμπλ από τον Ολυμπιακό, τα στημένα παιχνίδια, τα πλέι οφ, τα οικονομικά προβλήματα, αλλά και τον πρίγκιπα που απασχόλησε τον ΠΑΟ Αρχικά, έκανε μια εισαγωγή συνοψίζοντας τα όσα συνέβησαν από το προηγούμενο καλοκαίρι μέχρι και φέτος.

«Ο Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος νικητής στο ελληνικό ποδόσφαιρο με το πρωτάθλημα και το Κύπελλο σε μια χρονιά με οικονομικά προβλήματα. Οι υποβιβασμοί και οι άνοδοι την προηγούμενη χρονιά λόγω των στημένων αγώνων είχαν συνέπειες. Η ανακατωσούρα ήταν τουλάχιστον η αρχή της σεζόν στην Ελλάδα. Η υπόθεση των στημένων παιχνιδιών, οι δίκες και τα διοικητικά προβλήματα ήταν οι συνέπειες.


Εκτός από τον Πανσερραϊκό και τη Λάρισα, που έπεσαν αγωνιστικά, υποβιβάστηκαν και οι Ολυμπιακός Βόλου, Ηρακλής, Καβάλα. Για να κλείσουν αυτές οι τρύπες αποφασίστηκε να παραμείνει ο Αστέρας Τρίπολης, που ήταν η τελευταία ομάδα που υποβιβάστηκε. Επιπλέον οι ΠΑΣ Γιάννινα και Παναιτωλικός ανέβηκαν από τη Football League», ήταν η πρώτη αναφορά της εν λόγω ιστοσελίδας. Στη συνέχεια, έκανε την ανασκόπηση ξεχωριστά των Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ατρομήτου και Άρη.

Αναλυτικά:

Ολυμπιακός: Ένα πρωτάθλημα, στο οποίο κυριάρχησε από την αρχή μέχρι το τέλος ο Ολυμπιακός, μια πολύ μοναδική ομάδα, όπου προπονητής ήταν ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Κέρδισε και προσέφερε καλό ποδόσφαιρο στους οπαδούς του. Μια ομάδα με πολύ σημαντικούς παίκτες με ένα μείγμα νιάτων και εμπειρίας, από το οποίο αναδείχτηκε ο MVP της σεζόν, ο Βέλγος Κέβιν Μιραλάς.

Επίσης, κέρδισε το βραβείο του πρώτου σκόρερ. Μέγιερι, Τοροσίδης, Α. Παπαδόπουλος, Χολέμπας, Μέλμπεργκ, Μαρκάνο, Ομπάιθ, Μανιάτης, Φουστέρ, Ιμπαγάσα, Τζιμπούρ, Πάντελιτς, Φετφατζίδης, ονόματα που οι φίλαθλοι δε θα ξεχάσουν. Σημειώνουμε ότι η κόκκινη κυριαρχία έμεινε μακριά από την κορυφή μόνο τρεις μέρες στο πρωτάθλημα.

Ακόμη, πήρε μέρος στο Τσάμπιονς Λιγκ σε έναν δύσκολο όμιλο με Άρσεναλ, Μπορούσια Ντόρτμουντ και Μαρσέιγ, από τον οποίο αποκλείστηκε στο τελευταίο λεπτό. Ωστόσο, πήρε το εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ, όπου αποκλείστηκε από τη Μέταλιστ. Κλείνοντας τη σεζόν πήρε και το Κύπελλο Ελλάδας κατακτώντας το νταμπλ.

Παναθηναϊκός: Η χρονιά για το τριφύλλι ήταν περίπλοκη λόγω των οικονομικών προβλημάτων. Υπήρχε ένα δίλημμα με έναν Σαουδάραβα πρίγκιπα, αλλά μετά τη σεζόν τα αραβικά χρήματα δεν ήρθαν ποτέ. Στο αθλητικό κομμάτι, έπειτα από ένα συγκλονιστικό ξεκίνημα, κατάφερε να φτάσει στη δεύτερη θέση. Μετά το κακό ξεκίνημα στα πλέι οφ, πήρε προβάδισμα έναντι των αντιπάλων του και το εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Από τους παίκτες ξεχώρισαν οι τερματοφύλακες Καπίνο, Καρνέζης και ονόματα όπως οι Μπουμσόνγκ, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, στην άμυνα, οι Κατσουράνης, Καραγκούνης, Κουίνσι και οι σκόρερ Λέτο, Τοτσέ. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής, Σωτήρης Νίνης υπέστη ένα σοβαρό τραυματισμό, που του απαγόρευσε να αγωνιστεί στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος. Ανέκαμψε στα πλέι οφ κι έπαιξε σημαντικό ρόλο.

ΑΕΚ: Ήταν μια από τις ομάδες με τα περισσότερα οικονομικά προβλήματα και έπρεπε να βγει από αυτά. Όμως, έκανε δίκαια μια κανονική πορεία στο πρωτάθλημα, που τη διατήρησε στις θέσεις με πρόσβαση στα πλέι οφ, όπου είχε την επιλογή να παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά δεν τα κατάφερε.

Τονίζονται σε ολόκληρη τη σεζόν τα ονόματα των Μανωλά, Καφέ, Μάκου, Χοσέ Κάρλος και ειδικά του Λεονάρντο, ενός παίκτη με πολλή ποιότητα. Ειδική αναφορά στον βετεράνο Λυμπερόπουλο, που είχε εφτά γκολ, και στον Γκούντιονσεν, που ξόδεψε το μεγαλύτερο μέρος της σεζόν όντας τραυματίας και δεν μπόρεσε να παρέχει στην ομάδα την ποιότητα και την εμπειρία.

ΠΑΟΚ: Επίσης εκπλήρωσε το στόχο του καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν, όντας από την αρχή σχεδόν στις θέσεις που επιθυμούσε, ενώ αποκλείστηκε από την Ουντινέζε στο Γιουρόπα Λιγκ. Κατάφερε να μπει στα πλέι οφ, και παρά το ότι ήταν πρώτος στην αρχή, τελικά περιορίστηκε στην έξοδο στο Γιουρόπα Λιγκ. Ονόματα που ξεχώρισαν οι Σταφυλίδης, Φωτάκης και Λίνο πίσω από τον βετεράνο Πάμπλο Γκαρσία, ένας πραγματικός ηγέτης της μεσαίας γραμμής και οι επιθετικοί Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης, που ήταν το κλειδί στην επίθεση.

Ατρόμητος: Έκανε αίτηση για να πάρει θέση στα πλέι οφ και τελικά τα κατάφερε χάρη στα μεγάλα εμπόδια που έβαλε η ομάδα με προπονητή τον Δώνη. Όχι μόνο ήταν στις θέσεις για πλέι οφ για το μεγαλύτερο διάστημα της σεζόν, αλλά έφτασε και για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον τελικό του Κυπέλοου, το οποίο έχασε απέναντι στον Ολυμπιακό. Βέβαια, ξεχώρισαν ο γκολκίπερ Ιτάνζ και οι Τόμας, Σκόνδρας, Τάτος, Επστάιν και ιδιαίτερα ο πιστολέρο Μήτρογλου, που πέτυχε 16 γκολ στο πρωτάθλημα.

Άρης: Ήταν ένα από τα φαβορί για να μπει στα πλέι οφ, αλλά αυτό δεν έγινε φέτος. Ξεκίνησε τη σεζόν με το χειρότερο δυνατό τρόπο, καθώς στο πρώτο μισό πάλευε για να απομακρυνθεί από τη ζώνη του υποβιβασμού για να προσπαθήσει στη συνέχεια να μπει στα πλέι οφ. Οι Νέρι Καστίγιο, Νόε Ακόστα, Γιαννιώτας είχαν το ρόλο τους, κάτι που δεν έγινε με τον πολλά υποσχόμενο Σηφάκη, ο οποίος ήταν τραυματίας σχεδόν σε όλο το πρωτάθλημα.

Ακολούθησε μια σύνοψη με τις υπόλοιπες ομάδες τονίζοντας την εξαιρετική πορεία του Αστέρα Τρίπολης, την όγδοη θέση του Λεβαδειακού και τις πορείες των ΠΑΣ Γιάννινα, ΟΦΗ, Σκόντα Ξάνθης, Πανιωνίου, Κέρκυρας. Τέλος, ολοκλήρωσε με τον υποβιβασμό των Εργοτέλη, Παναιτωλικού, και Δόξα Δράμας, καθώς και με το θέμα των αδειοδοτήσεων ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, με τις οποίες αρκετές ομάδες αντιμετωπίζουν πρόβλημα.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ