2018-10-14 12:15:20
Φωτογραφία για Το τζάμπα πέθανε! - Του Γιώργου Δεληγιώργη
Όσον αφορά το επίμαχο θέμα με τις μετακινήσεις προσωπικού σε περιοχές άλλων Αστυνομικών Διευθύνσεων, προκειμένου να εκτελέσουν Υπηρεσία καθημερινά, θα ήθελα να αναφέρω τα εξής,

-Εμείς ως συνδικαλιστές δεν έχουμε λόγο στις επιχειρησιακές τακτικές της Διοίκησης, αυτές κρίνονται από τους πολίτες της χώρας, οι οποίοι φαντάζομαι ότι δεν θα είναι και πολύ ευχαριστημένοι τόσο στο ζήτημα του μεταναστευτικού, όσο και στα υπόλοιπα θέματα της γενικότερης Εσωτερικής Ασφάλειας της χώρας!

-Έχουμε όμως υποχρέωση να παρεμβαίνουμε όταν καταστρατηγούνται ουσιώδη εργασιακά δικαιώματα, όπως η υπέρβαση του ωραρίου εργασίας και του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας-για οδήγηση πέραν του προβλεπόμενου ωραρίου-για τους οδηγούς των οχημάτων, που κατά τη γνώμη μου εκθέτουν το προσωπικό σε ενδεχόμενους σοβαρούς κίνδυνους για την ασφάλεια τους.

-Να μην επεκταθούμε και σε αυτονόητα όπως οι φθορές από τη πολυχρησιμοποίηση των οχημάτων...που ήδη δεν επαρκούν στις περιοχές αυτές.


-Ας μας απαντήσει επίσημα το Αρχηγείο, σε ποιες διατάξεις βασίζονται οι σχετικές διαταγές που δόθηκαν, ώστε να μάθουμε και εμείς που δεν γνωρίζουμε -Ένα άλλο θέμα που προκύπτει είναι οτι, όταν τόσοι Συνάδελφοι απασχολούνται εκτός των Α.Δ., που ήδη είναι αποψιλωμένες από προσωπικό, οι υπόλοιποι αναγκάζονται να καλύπτουν τις Υπηρεσίες τους και παρατηρούνται και εκεί φαινόμενα υπερεργασίας και αδυναμίες χορήγησης των ημερήσιων αναπαύσεων!

-Πότε και πως θα δοθούν αυτές οι οφειλόμενες ημερήσιες αναπαύσεις και οι παραπάνω ώρες; Απ’ ότι δείχνει η έως τώρα πρακτική, στο 70% των περιπτώσεων ποτέ!

Εμείς ως συνδικαλιστές ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να επιτρέψουμε τέτοια φαινόμενα, οφείλουμε να αντιδράσουμε ΑΜΕΣΑ!

Αν η "μακρινή Αθηνά» θέλει ΣΤΕΚ, να στείλει προσωπικό....και επιτέλους να "βάλει το χέρι στη τσέπη" ενισχύοντας τις Αστυνομικές Διευθύνσεις της Βορείου Ελλάδας, γιατί το τζάμπα ΠΕΘΑΝΕ!

Γιώργος Δεληγιώργης.

Μέλος Δ.Σ. της Π.Ο.ΑΣ.Υ.
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ