2018-10-14 13:37:11
Φωτογραφία για Σώοι οι δύο αστροναύτες μετά το ατύχημα του Σογιούζ
Ο διαστημικός πύραυλος Soyuz που μετέφερε τον Αμερικανό αστροναύτη Νικ Χέιγκ και τον Ρώσο συνάδελφό του Αλεξέι Οβτσινίν προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, παρουσίασε σήμερα μια βλάβη στον κινητήρα μετά την απογείωσή του από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ του Καζακστάν, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.

Οι δύο αστροναύτες «είναι ζωντανοί και αναμένεται να προσγειωθούν στο Καζακστάν», διευκρίνισε το τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya 24.

Το πλήρωμα του διαστημόπλοιου Σογιούζ είναι σε καλή κατάσταση και δεν χρειάζεται άμεση ιατρική βοήθεια μετά τη βλάβη που σημειώθηκε σε έναν από τους κινητήρες του εν πτήσει αναγκάζοντάς το να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση, ανέφερε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, επικαλούμενο μία πηγή.

            

LIFTOFF! Shooting into the sky at 4:40am ET, the Soyuz rocket carrying @AstroHague and Alexey Ovchinin leaves Earth on a four-orbit, six-hour journey to the @Space_Station. Watch: https://t.co/BjMDNrNorRpic.twitter.com/0Cfm0Uu2Jx


— NASA (@NASA) October 11, 2018

Το πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο δική του πηγή, ανέφερε πως η Ρωσία αποφάσισε να αναστείλει όλες τις επανδρωμένες διαστημικές πτήσεις μετά το ατύχημα του Σογιούζ.

Το Κρεμλίνο επιβεβαίωσε πως ο Αμερικανός αστροναύτης Νικ Χέιγκ και ο Ρώσος κοσμοναύτης Αλεξέι Οβτσινίν προσγειώθηκαν στο Καζακστάν και είναι «ζωντανοί».

«Είναι ζωντανοί, δόξα τω Θεώ», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Γιατροί που έχουν φθάσει στο σημείο της προσγείωσης του Σογιούζ είπαν πως οι δύο αστροναύτες δεν έχουν τραυματιστεί, μετέδωσε το πρακτορείο RIA, επικαλούμενο μια πηγή.

πηγή: https://www.in.gr/2018/10/11/tech/anastellontai-oi-ptiseis-tou-sogiouz-oi-astronaytes-den-exoun-traymatistei/ – https://www.cbsnews.com/news/soyuz-rocket-launch-abort-mission-iss-nasa-astronaut-russians-ballistic-descent/?ftag=CNM-00-10aab8d&linkId=58031537
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Albert Einstein (1879-1955)
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Albert Einstein (1879-1955)
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ