2018-10-14 15:27:42
Φωτογραφία για Νοίκιασε το ΙΧ του online και αντί για έσοδα βγήκε και χρεωμένος!
Την... δόξα από τις online πλατφόρμες ενοικίασης κατοικιών φαίνεται πως ζήλεψαν κάποιοι οι οποίοι θέλησαν να την υιοθετήσουν και στα αυτοκίνητα «υποσχόμενοι» τεράστια και

ξεκούραστα κέρδη, που μπορεί να ξεπεράσουν ακόμη και τις 3.000 ευρώ το μήνα ενοικιάζοντας κάποιο αυτοκίνητο.

Ωστόσο όπως φαίνεται και από τις επίσημες καταγγελίες που έχουμε στην διάθεσή μας, ιδιοκτήτης ΙΧ ο οποίος το παραχώρησε για ενοικίαση σε online εταιρεία διαμεσολάβησης αντί για έσοδα βγήκε και… ζημιωμένος!

Ειδικότερα ιδιοκτήτης πολυτελούς οχήματος αποφάσισε να το παραχωρήσει σε online εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων, οι οποίοι του υποσχέθηκαν ελάχιστα μηνιαία έσοδα 2.000 ευρώ το μήνα!

Παράλληλα διαβεβαίωσαν τον ιδιοκτήτη του οχήματος πως πρώτα θα πρέπει να ελεγχθεί από μηχανικούς, ώστε να βεβαιώσουν πως μπορεί να κινηθεί με ασφάλεια και ό,τι προκύψει κατά τον έλεγχο θα ενημερώσουν για το κόστος επισκευής του.


Έτσι και έγινε ο κάτοχος του πολυτελούς οχήματος μετέβη στα γραφεία της εταιρείας στο κέντρο της Αθήνας, ενώ σύμφωνα με όσα αναγράφει στο site της τα γραφεία βρίσκονται στα Νότια Προάστια, όπου και το παρέλαβε ένας υπάλληλος της εταιρείας.

Το αυτοκίνητο παραχωρήθηκε για 3 μήνες από τον ιδιοκτήτη του ο οποίος έκανε… όνειρα ότι θα του καταβληθούν τουλάχιστον 6.000 ευρώ! Ωστόσο στην πορεία αντιλήφθηκε πως όχι μόνο δεν θα εισπράξει χρήματα αλλά του απέστειλαν και χρεωστικό εκκαθαριστικό!

Να επισημάνουμε πως σύμφωνα με το συμβόλαιο που υπέγραψε ο κάτοχος του πολυτελούς οχήματος κάθε μήνα θα του αποστέλλονταν ένας εκκαθαριστικός λογαριασμός στον οποίο θα αναγράφονταν οι ημέρες ενοικίασης του οχήματος, το ημερήσιο κόστος ενοικίασης αλλά και τα έξοδα που έχουν πραγματοποιήσει οι υπάλληλοι της εταιρείας για επισκευές, πλύσιμο αλλά και καύσιμα!

Ο ιδιοκτήτης ανέμενε μετά τον πρώτο μήνα τον πρώτο εκκαθαριστικό λογαριασμό αλλά και κάποια έσοδα. Αντ’ αυτού η εταιρεία με 20 ημέρες καθυστέρηση του απέστειλε ένα χρεωστικό εκκαθαριστικό σύμφωνα με το οποίο το όχημα ενοικιάστηκε για μόλις 3 ημέρες έχοντας έσοδα 300 ευρώ εκ των οποίων τα 100 ευρώ αφαιρέθηκαν για να πληρωθεί η ασφάλεια και το πλυντήριο.

Τα υπόλοιπα 200 ευρώ θα έπρεπε να μοιραστούν κανονικά ο κάτοχος με την εταιρεία ενοικίασης σε ποσοστό 70% και 30% αντίστοιχα και ο κάτοχος θα έπρεπε να εισπράξει 140 ευρώ και 60 ευρώ η εταιρεία. Ωστόσο αντί ο ιδιοκτήτης του πολυτελούς οχήματος να εισπράξει τα 140 ευρώ η εταιρεία του απέστειλε ότι χρωστάει και 80 ευρώ!

Ο λόγος εστιάζεται στο γεγονός πως πληρώθηκε μια επισκευή με κόστος 140 ευρώ και επιπλέον είχαν προμηθευτεί καύσιμα αξίας 80 ευρώ. Δηλαδή ο κάτοχος του οχήματος είχε «φεσωθεί» με 80 ευρώ τα οποία ωστόσο η εταιρεία του ανέφερε ότι θα αφαιρεθούν στην επόμενη εκκαθάριση. Η επόμενη εκκαθάριση όταν ήρθε μετά το πέρας του δεύτερου μήνα περιελάμβανε το ιλιγγιώδες ποσό των 20 ευρώ!

Ναι σωστά διαβάσατε ο κάτοχος του πολυτελούς οχήματος μετά από 2 μήνες παραχώρησης του οχήματός του εισέπραξε μόλις 20 ευρώ αντί για τουλάχιστον 4.000 ευρώ! Ο λόγος σύμφωνα με την εταιρεία ήταν η χαμηλή ζήτηση που είχε το όχημά του.

Κατόπιν ο κάτοχος απαίτησε την επιστροφή του οχήματός του και τη λήξη της συνεργασίας με την εταιρεία διαμεσολάβησης.

Πέραν των ανύπαρκτων εσόδων ο κάτοχος του πολυτελούς οχήματος αντιλήφθηκε πως το αυτοκίνητο έχει διανύσει περισσότερα από 3.000 χιλιόμετρα μέσα στους δύο μήνες που το είχε στην κατοχή της η εταιρεία διαμεσολάβησης, είχε και ένα χτύπημα στην πόρτα και από διάφορες αποδείξεις που υπήρχαν στο αυτοκίνητο αντιλήφθηκε πως και τους δύο μήνες ενοικιάζονταν το όχημά του σε δημοφιλές νησί των Κυκλάδων όπου έγιναν και τα επιπλέον διανυθέντα χιλιόμετρα.

Μάλιστα όπως αναφέρει ο κάτοχος του πολυτελούς οχήματος στο newsauto.gr: «Το αυτοκίνητο δεν θα πρέπει να σταμάτησε να κινείται στο νησί και τους δύο μήνες καθώς δεν δικαιολογούνται διαφορετικά τα επιπλέον διανυθέντα χιλιόμετρα. Τώρα πόσα χρήματα εισέπραξε η εταιρεία διαμεσολάβησης είναι απορίας άξιο και παντελώς άγνωστο…».

Με λίγα λόγια αν κάποιος ιδιοκτήτης οχήματος επιθυμεί να ενοικιάσει το όχημά του σε κάποια εταιρεία διαμεσολάβησης καλό θα ήταν να έχουν κατά νου ότι αντί για χρήματα μπορεί να βγει και ζημιωμένος…
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ